Diğer Haberler
Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği
Tarım ve Orman Bakanlığının "Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.Hayvancılık destekleme ödemeleri kamu kaynağı niteliğinde olduğundan hak ediş sahibinin hesabına aktarılmadan önce haciz, icra ve temlik işlemlerine tabi tutulmayacak.
TÜRKVET'e kayıtlı en az 100 anaç küçükbaş hayvan varlığına sahip işletmeler, çoban istihdamı desteğinden yararlanabilecek.
Başvurular, birinci dönem için 31 Aralık 2019'a kadar, ikinci dönem için ise 1 Nisan 2020-15 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak. 1 Ağustos 2020'den sonra e-ıslaha kaydedilen buzağılar destekleme kapsamına alınmayacak. İşletmelere, ıslah amaçlı süt içerik analiz desteklemesi de yapılacak. Ancak bu işletmelerin 1 Ocak 2019'dan önce soy kütüğüne kaydedilmiş ve geçerli süt analizi yapılmış en az 10 baş saf sütçü veya kombine ırk ineğe sahip olması gerekecek. Destekleme yılında süt analizi yapılan her inek için bir kez destekleme yapılacak. Buzağı desteklemesi birinci döneminde başvuruda bulunan işletmeler, bu destekleme için de başvuru yapmış sayılacak.

Yargıtay Kararı: " Aynı Gün Hem Borcun Hem De Haczin Kabul Edilmesi Hukuka Aykırıdır"

Yargıtay Kararı: "Telefon Mesajlaşmaları Delil Olarak Kabul Edilir"

Lisanssız Şekilde Döviz Alım Satımı Yapan İşletmelere Yönelik Denetimler Sıkılaştırıyor

MEB'den İzinsiz Eğitim Faaliyetlerine Sıkı Denetim

Yargıtay Kararı: "Ürünün Sağlam Teslim Edilmemesi Halinde Zarardan Kargo Firması Sorumludur"

Banka Hesaplarının 3. Kişilere Kullandırılması Halinde Cezai Yaptırımlarla Karşılaşılır

Yargıtay Kararı:"Zorlayıcı Sebep Gerekçesi İle İşten Çıkarılan İşçiye İhbar Tazminatı Ödenir"

GİB Gelir İle Uyumsuz Lüks Harcamaları İnceliyor

Yargıtay Kararı: " Arızalı Alarm Sistemi Nedeniyle Hırsızlık Zararından Güvenlik Firması Sorumlu "

Mahkeme Kararı : "Tüketicinin Haberi Olmadan Hesabından Gece Kredi Çekilmesi Halinde Banka Kusurludur"

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu

