Diğer Haberler
Hastane raporu çelişkili çıktı; 2 yıl hapsi istenen sürücü ilk celsede beraat etti
Yasaya göre 1,00 promilin üzerinde alkollü olan araç sürücüleri için kamu davası açılıyor. Y. için de geçtiğimiz 24 Şubat günü hazırlanan iddianame sonrası 2 yıl hapis istemi ile dava açıldı. Ehliyetine de el konulan Y.'ye 700 TL de para cezası verildi.
Y.'nin yargılaması Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılmaya başlandı. Y.'nin avukatı Azmi Mert Yalçın, müvekkilinin de savcılıkta verdiği ifadesini de hatırlatarak, Y.’nin kaza gecesi alkollü olmadığını yolun ıslak olması nedeni ile kaza geçirdiğine işaret etti. Av. Yalçın mahkemeden konu ile ilgili bilirkişi dinlenmesini talep etti.
'RAPOR BİLİMSEL DEĞİL'
Adli Tıp Uzmanı Bilirkişi Talat Yurtman, 2,96 promil alkollü olduğu rapor edilen kişinin bilincinin açık olamayacağına işaret ederek “Hazırlanan rapor çelişkili ve bilimsel değil. 2,96 promil alan kişinin genel durumu iyi olamaz. Bu bilimselliğe de aykırı. Bu seviyede alkol aldığı belirtilen kişi bilinç bulanıklığı yaşar; oryantasyon bozukluğu yaşar. Hastande alınan raporda bir hata var. Ya laboratuvar analizinde sorun var ya da kan alınan bölgede alkollü bez veya pamuğun kullanılması nedeni ile raporda belirtilen şekilde alkol oranı çıkmış olmalı” dedi.
PARASINI DA ALABİLECEK
Mahkeme, hastanade alınan raporun çelişkili olduğunun ortaya çıkaması sonrası kararını verdi. Mahkeme ilk celsede Y. için beraat karaarı verdi. Bu kararla birlikte Y. el konulan ehliyetini ve ödediği para cezasını geri alabilecek. Öte yandan, Y., beraat kararı ile birlite aracının trafik masraflarını da ilgili sigorta şirketinden alabilecek. Av. Yalçın, benzer sorunların sıklıkla yaşandığına işaret ederek, hastanelerde verilen raporlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza

Arsa Dolandırıcıları Mağduriyetler Yaratıyor

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
