Diğer Haberler
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, ramazanda gıda ürünlerine yönelik 52 bin 268 denetim yaptı.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yurt genelinde 52 bin 268 denetim gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, bunların 15 bin 964'ünün toplu tüketim, 23 bin 194'ünün satış, 13 bin 110'unun da üretim yerlerine yönelik olduğu belirtildi.
Açıklamada, mevzuata aykırı faaliyet gösteren gıda işletmelerine 3 milyon 595 bin 31 lira ceza uygulandığı, 3 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu bilgisine yer verildi.
Tüketicilere de uyarıda bulunulan açıklamada, sağlıksız, asgari kalite ve hijyen kriterlerini içermeyen gıdaların tüketilmemesi istendi.
Gıda işletmecilerinin mevzuata uygun üretim, satış ve dağıtım yapmalarının önemine işaret edilen açıklamada, "Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği"ne uyulması gerektiği vurgulandı.
Her ürünün kendisine özgü muhafaza şartlarında satılıp satılmadığına dikkat edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, sütlaç, kazandibi, muhallebi ve dondurma gibi sütlü tatlıların da hazırlandıktan sonra mutlaka soğutucuda bekletilmesi tavsiyesinde bulunuldu.
Bu tür ürünlerin alışverişin sonunda satın alınması ve muhafaza koşullarına uygun olarak kısa sürede taşınmasının önemli olduğu vurgulanan açıklamada, tüketicilerin şikayetlerini "Alo 174 Gıda Hattı"na iletebilecekleri hatırlatıldı.

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu

İş Yerinde Gizli Fotoğraf Çeken Kişiye Hapis Cezası

Yargıtay Kararı: "Pandemi Dönemindeki Ücretsiz İzinler Kıdem Tazminatı Ve Yıllık İzne Dahil Edilir"

Yargıtay Kararı: "Kira Süresi Dolmadan Tahliye Davası Açılamaz"

Konkordato (İflas Erteleme Anlaşması), Kötü Niyetli Şirketler Tarafından İstismar Ediliyor

Kayıt Dışıyla Mücadelede 50 Bin Mükellef İncelendi

Elektronik Tebligatlar e-Devlet'ten Görülebilecek

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

