Diğer Haberler
Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu Olanların Tedavi Hakkı Bitiyor
Prim borcu bulunan 4.5 milyon GSS’li ile yüz binlerce Bağ-Kur’lu, 30 Haziran’dan sonra tedavi hizmetinden yararlanamayacak. Ancak bu süre içerisinde gelir testi yaptırıp borçlarını takside bağladıkları takdirde tedavi hakları devam edecek. Türkiye genelinde, 25 yaşından büyük olup bir işte çalışmadığı ve geliri olmadığı halde Genel Sağlık Sigortalısı olarak tescili yapılan kişi sayısı 5 milyon 113 bin. Bunlardan 556 bini, primlerini ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanıyor. Geri kalan 4 milyon 556 bin 397 kişinin prim borcu bulunuyor. Prim borcu olan Bağ-Kur’lular da eklenince risk altındakiler 5 milyona ulaşıyor.
Af yasası kapsamında prim borcu silinen kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için hastaneye gittikleri tarihten geriye doğru yıl içinde en az 30 günlük prim ödemeleri koşulu aranacak.
GSS prim affı, sadece 25 yaşın altındakileri değil, borcu bulunan herkesin 25 yaşına kadar olan borçlarını kapsıyor. Örneğin GSS kapsamında yer alan 27 yaşındaki bir kişinin 2012 yılından beri, yani 4.5 yıllık prim borcu varsa, bu borcun 25 yaşına kadar olan kısmı silinecek. Kalan tutar ise tahsil edilecek. Bugüne kadar borçlu olduğu SGK tarafından tebliğ edilmemiş olan kişi, örneğin ağustos ayında bir hastaneye gittiğinde geçmişe doğru GSS prim borcu bulunduğunu öğrenirse, bu kişinin de 25 yaşına kadar olan prim borcu silinecek. Geri kalan tutar tahsil edilecek.
Genel sağlık sigortasında mezuniyetten sonra 2 yıllık muafiyet tanındı. Yeni mezunlar 2 yıl gelir testi yaptırmayacak, prim ödemeyecek ama gene de sağlık hizmetinden yararlanabilecek. Ancak lise ve dengi okul mezunları için 20 yaş, yüksek öğrenim mezunları için de 25 yaş kuralı geçerli. Örneğin üniversiteli bir genç 24 yaşında mezun olmuşsa, 2 yıllık muafiyet süresinin sadece 1 yılından yararlanacak. 25 yaşından sonrası için artık gelir testi yaptırıp prim ödemesi gerekecek.

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Sınai Mülkiyet Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik

Sağlık Hizmetlerini Usulsüz Kullananlara Ceza

İstanbul'da Ruhsatı Ya Da İşletme Belgesi Olmayan Oteller Kapanacak

Gümrük Vergileri Ve Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Düzenlemeye Gidildi

Hazine Taşınmazlarının Tahsis Yetkileri Valilikler İle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine Devredildi

Trafik Kazası Tutanaklarını Hukuksuzca Satın Alıp Kazazedeleri Dolandırıyorlar

Maliye Ekipleri Birçok Sektörde Hasılat Tespitlerine Başladı

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikle Aile Hekimi Değişikliği Kolaylaştırıldı

Siber Zorbalık İhbar Hattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Tapu İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı
