Diğer Haberler
EPDK : "Doğalgaz Sayaçları Değitirilebilir Ancak Bunun İçin Bedel Talep Edilemez"
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Ankara’da yaşanan sayaç tartışmasına ilişkin, “Müşteriden sayaç veya sayaç değişim bedeli talep edilemez” uyarısı yaptı. Ankara’da yaklaşık 950 bin adet ön ödemeli sayaç kullanan tüketici bulunduğuna dikkat çeken EPDK, bu sayaçların elektronik kitlerinin sürekli arıza vermesi, pil sorunları yaşanması, kart manyetiklerinin sık sık bozulması gibi nedenlerle yeni sayaçlarla değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.
Yeni sayaçların, dağıtım şirketlerinin mülkiyetinde olduğu ve bu sebeple müşteriden sayaç bedeli veya sayaç değişim bedeli kesinlikle talep edilemeyeceği bildirilen açıklamada, özetle şunlar kaydedildi:
"Faturalı sayaca geçişte talep edilen bedel, sayaç ücreti değildir. Bu bedel güvence bedelidir ve vatandaşlarımız aboneliklerini sonlandırdıkları anda dağıtım şirketi bu bedeli enflasyon oranında güncelleyerek vatandaşlarımıza geri ödemek zorundadır. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olmalıdır çünkü güvence bedeli dağıtım şirketinin değil, ödemeyi yapan tüketicinindir. Bir kez daha altını çizmek gerekirse güvence bedeli doğalgaz kullanım süresi boyunca dağıtım şirketinin alacaklarını garanti altına almak için tahsil ettikleri ve abonelik sonlandırma esnasında güncelleyerek vatandaşlarımıza iade ettikleri bir bedeldir.
GAZIN KESİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Mevzuatta tanımlanan gaz kesilmesini gerektiren durumlar haricinde hiçbir tüketicimizin gaz arzının durdurulması mümkün değildir. Vatandaşlarımız aksi bir durumla karşılaşmaları halinde EPDK resmi internet sitesindeki tüketici şikayetleri köşesine başvurabilir. Kurumumuz mevzuata aykırı uygulamaların tespiti halinde yasal süreci başlatacak ve vatandaşlarımızın mağdur edilmesine izin vermeyecektir."

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

Dış Ticaret Mevzuatına Aykırı Davranan Firmalara 9 Ayda 8,8 Milyar Lira Ceza Kesildi

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

Ev Ve Arsa Alacaklar Türkiye'nin Dijital Haritasını e-Devlet Üzerinden Görüntüleyebiliyor

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

