Diğer Haberler
E-Devletten Artık Plaka İle Araç Sorgulaması Yapılamıyor
e-Devlet kapısı olan 'www.turkiye.gov.tr' sitesindeki 'araç sorgulama' menüsünden plaka numarası ile yapılan araç sorgulama uygulamasına son verilmesi, 2. el araç alım satımı işiyle uğraşan ticaret erbabı açısından sıkıntıya yol açtı. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, alım satımı yapılacak araca ilişkin sorgulamayı artık yapamadıklarını belirterek, aracın banka kredisi, üzerindeki hak kısıtlamaları, çalıntı olup olmadığı gibi bilgilere ulaşılamadığı için sektörde faaliyet gösteren esnafın ciddi sorun yaşadığını bildirdi.
Araç ve plaka sorgulamanın ikinci el araç alan vatandaşlar tarafından da çok sık kullanıldığını dile getiren Erkoç, bu kararın 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddiaları üzerine gidildiğini tahmin ettiğini söyledi.
MASFED'in yanı sıra, Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Avrupa’nın en büyük otomotiv AVM'si Otonomi'nin de Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Aydın Erkoç, araç bilgilerinin, en azından sektörde ticari faaliyet gösteren kişilere açık hale getirilmesini istedi.

İşten Ayrıldıktan Sonra Aynı İşyerinde Çalışılması Halinde Yıllık İzin Hakkında Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "Çırak Sözleşmesi Kapsamında Geçen Süre Emeklilik Hesabına Dahil Edilmez"

İşe İade Hakkında Anayasa Mahkemesi Kararı

Kira Sözleşmesinin Süresinden Önce Feshi Hakkında Yargıtay Kararı

MASAK Basitleştirilmiş Tedbirlerinde Kullanılan Bazı Parasal Sınırları Yeniden Belirledi

Parasını Ödeyip Yerleştiği Evi Müteahhit Başkasına Sattı

TIR Şoförlerinin Fazla Mesai Ücretlerine İlişkin Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "İşverenin Küfretmesi Nedeniyle İstifa Eden İşçiye Kıdem Tazminatı Ödenir"

Yargıtay Kararı: "Müşterilere Ve Çalışma Arkadaşlarına Uygunsuz İfadeler Kullanan Çalışanın Sözleşmesi Tazminatsız Fesh Edilebilir"

Tarım Arazilerinin Korunması ve Kullanılması Yönetmeliğinde Değişiklik

Yargıtay Kararı: "Yıllık Ücretli İzine Denk Gelen Hafta Tatili Günleri İzin Süresinden Düşürülemez"

Yetki Belgesiz Araç Satışına 305 Milyon Lira Ceza

Yargıtay Kararı: "İhbar Tazminatı Ödenmeden İşten Çıkartılan İşçi Yapılan Zamdan Yararlanır"

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu İşlemlerine İlişkin Merak Edilenleri Yanıtladı

