Diğer Haberler
Çiftçiler İçin Alan Bazlı Gelir Desteğine Başvuru İçin Son Gün 1 Nisan
Bayraktar, yazılı açıklamasında, fındıkta alan bazlı gelir desteğine ilişkin başvuruların 1 Nisan 2016'da sona ereceğini belirtti.
Üreticilerden, yaşanabilecek yoğunluğu dikkate alarak başvurularını son güne bırakmamalarını isteyen Bayraktar, şu değerlendirmede bulundu:
"Destek ödemesi için, 2015 üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve Fındık Kayıt Sistemine (FKS) kayıtlarını yaptırmış veya güncellemiş çiftçilerimiz başvuru yapabilecek. 2009 yılında başlayan fındıkta alan bazlı gelir desteği, 2009, 2010, 2011, 2012 yıllarında dekara 150 lira, 2013 yılında 160 ve 2014 yılında da 170 lira olarak uygulanmıştır. Son olarak 2014 yılında uygulanan alan bazlı gelir desteğinin, Birliğimizin girişimleriyle 2015 yılında da ödeme takvimine alınarak dekara 170 lira olarak ödenmesi kararlaştırılmıştı."
Bayraktar, 1 Ekim 2015’te başlayan yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi ve sözleşmeli üretim desteği başvurularının da 1 Nisan'da sona ereceğini hatırlatarak, şunları belirtti:
"2015 yılı tarım destekleri kapsamında verilecek yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi destekleri kilograma yağlık ayçiçeği için 30 kuruş, kanola için 40 kuruş, soya için 50 kuruş, aspir için 45 kuruştur. Sözleşmeli üretim desteği ise yağlık ayçiçeği, aspir, kanola ve soya için ilave olarak dekarda 15 liradır."
Bayraktar, ilave sözleşmeli üretim desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler için de tarımsal üretim sözleşmesi gerektiğini kaydetti.

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

Banka Hesabını Başkalarına Kullandıranlar Ciddi Yaptırımlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza
