Diğer Haberler
Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar, Resmi gazete’de yayımlandı.
Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar, Resmi gazete’de yayımlandı. Kararnameye göre, bundan böyle ilaç fiyatlarının belirlenmesinde esas alınan Euro kuru, bir önceki yıl boyunca Merkez Bankası tarafından satılan döviz satış kuru ortalamasının yüzde 70’i olarak uygulanacak. İlaç sektörünün mayıs ayında yapılan artışı yetersiz bulması nedeniyle de kararnameye geçici bir madde eklendi.
Buna göre, 10 Nisan-9 Temmuz 2015 tarihleri arasında uygulanan Merkez Bankası’nın döviz satış kuru ortalamasının yüzde 70’i esas alınarak bu yılın sonuna kadar uygulanacak ilaç fiyatları yeniden hesaplanacak.Habertürk’ün Merkez Bankası’nın döviz satış kurundan yaptığı hesaplamalara göre, komisyonun açıklayacağı rakam 2.08 TL olacak.
Bu da 18 Mayıs’ta 2.00 TL’ye yükseltilen Euro kuruna göre yüzde 4’lük artışı ifade ediyor. Bu artış, bugünden itibaren 50 gün sonra vatandaşın ve SGK’nın aldığı ilaca yüzde 4 zam olarak yansıyacak.
ECZANELER İPTAL DAVASI AÇACAK
Türkiye Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, Bakanlar Kurulu’nun kararında, kararnameye bağlı kalmadan SGK’nın ilaç üreticilerinden özel fiyatla alım yapmasının öngörüldüğünü belirterek, “Eczanelerin kârı fiilen düşecek. İptal için dava açacağız” dedi. (HABERTÜRK)

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu

İş Yerinde Gizli Fotoğraf Çeken Kişiye Hapis Cezası

Yargıtay Kararı: "Pandemi Dönemindeki Ücretsiz İzinler Kıdem Tazminatı Ve Yıllık İzne Dahil Edilir"

Yargıtay Kararı: "Kira Süresi Dolmadan Tahliye Davası Açılamaz"

Konkordato (İflas Erteleme Anlaşması), Kötü Niyetli Şirketler Tarafından İstismar Ediliyor

Kayıt Dışıyla Mücadelede 50 Bin Mükellef İncelendi

Elektronik Tebligatlar e-Devlet'ten Görülebilecek

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

