Diğer Haberler
Belçika'daki çok uluslu şirketlerin faydalanabildiği "fazla kar" vergi sistemi AB tarafından yasadışı bulundu.
AB Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager, Komisyon'da düzenlediği basın toplantısında, Belçika'da uygulanan "fazla kar" vergi sisteminin AB kamu desteği mevzuatına uygun olmadığını belirterek, "Bu vergi sisteminden faydalanmış 35 çok uluslu şirketten 700 milyon Euro'luk ödenmemiş vergi talep edilecek" dedi.
Belçika'nın 2005 yılından beri uyguladığı vergi düzenlemesi nedeniyle çok uluslu firmaların düşük vergi ödediğine dikkat çeken Vestager, "Şirketler ne kadar büyük olursa olsun, milli vergi otoriteleri bunlara adil olmayan bir şekilde avantaj sağlayamaz. Belçika'daki bu vergi muafiyeti sadece çok uluslu firmalara adil olmayan avantaj sağladı. Şirketler, ödemeleri gereken gerçek vergilerini ödemedi" diye konuştu.
Vestager, bu şekilde fayda sağlamış tüm firmalardan geriye dönük vergi ödemelerinin talep edileceğine işaret ederek, AB Komisyonu tarafından şirketlerin incelenmediğini Belçika vergi uygulamasının incelendiğini ifade etti.

Yargıtay Kararı: " Aynı Gün Hem Borcun Hem De Haczin Kabul Edilmesi Hukuka Aykırıdır"

Yargıtay Kararı: "Telefon Mesajlaşmaları Delil Olarak Kabul Edilir"

Lisanssız Şekilde Döviz Alım Satımı Yapan İşletmelere Yönelik Denetimler Sıkılaştırıyor

MEB'den İzinsiz Eğitim Faaliyetlerine Sıkı Denetim

Yargıtay Kararı: "Ürünün Sağlam Teslim Edilmemesi Halinde Zarardan Kargo Firması Sorumludur"

Banka Hesaplarının 3. Kişilere Kullandırılması Halinde Cezai Yaptırımlarla Karşılaşılır

Yargıtay Kararı:"Zorlayıcı Sebep Gerekçesi İle İşten Çıkarılan İşçiye İhbar Tazminatı Ödenir"

GİB Gelir İle Uyumsuz Lüks Harcamaları İnceliyor

Yargıtay Kararı: " Arızalı Alarm Sistemi Nedeniyle Hırsızlık Zararından Güvenlik Firması Sorumlu "

Mahkeme Kararı : "Tüketicinin Haberi Olmadan Hesabından Gece Kredi Çekilmesi Halinde Banka Kusurludur"

Sahte Fatura Düzenlendiği Gerekçesiyle Yürütülen Soruşturmada 21 Tutuklama

Kamu Gözetim Kurumundan Konkordato Hilesine 82,1 Milyon Lira Ceza

Özel Teknelerin Donatımı ve Özel Tekneleri Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelik

Konaklama Tesislerine İtfaiye Raporu Zorunluluğu

