Diğer Haberler
Arızalı Çıkan Sıfır Otomobilin Değiştirilmesi İçin Açtığı Davayı Kazandı
Manisa'da, 5 yıl önce aldığı otomobilinin motor arızası vermesi üzerine otomotiv bayisine dava açan vatandaş, yaklaşık 4 yıldır verdiği hukuk mücadelesini kazandı
Bayi tarafından verilen 90 bin lirayı reddeden Necip Kandemir, piyasa değeri 190 bin lira olan aracının sıfırını istiyor.
2015 yılında bir otomobil firmasının Manisa bayisinden sıfır otomobil satın aldı. 59 bin 700 liraya aldığı otomobili bir süre sonra motor arızası veren Kandemir, aracını servise götürdü.
Arızanın üretimden kaynaklandığını kabul eden yetkili servis, Kandemir'e 13 bin lira daha vermesi halinde aracı bir üst modeliyle değiştirmeyi teklif etti. Teklifi kabul etmeyen Kandemir, 2016 yılında dava açtı. Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Manisa 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, bilirkişi raporlarına göre mahkeme aracın yenisiyle değiştirilmesi ve tüketicinin mağduriyetinin giderilmesi yönünde karar verdi.
Otomotiv firması karara itiraz etti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nde dava süreci devam ederken Kandemir, mağduriyetinin giderilmesi için aracının sıfırı ile değiştirilmesini istiyor.

Yargıtay Kararı : "İşçinin Hizmet Süresi Yalnızca SGK Kayıtlarına Göre Belirlenmez"

İşçinin Özel Hayatı İşten Çıkarma Nedeni Olamaz

Mesai Saatinde Öpüşmek Haklı Fesih Sebebidir

Tarihsiz Belge Dilekçesi İstifa Belgesi Niteliğini Taşımaz

Başkalarına Kullandırılan Banka Hesapları Kapatılacak

İşten Ayrıldıktan Sonra Aynı İşyerinde Çalışılması Halinde Yıllık İzin Hakkında Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "Çırak Sözleşmesi Kapsamında Geçen Süre Emeklilik Hesabına Dahil Edilmez"

İşe İade Hakkında Anayasa Mahkemesi Kararı

Kira Sözleşmesinin Süresinden Önce Feshi Hakkında Yargıtay Kararı

MASAK Basitleştirilmiş Tedbirlerinde Kullanılan Bazı Parasal Sınırları Yeniden Belirledi

Parasını Ödeyip Yerleştiği Evi Müteahhit Başkasına Sattı

TIR Şoförlerinin Fazla Mesai Ücretlerine İlişkin Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı: "İşverenin Küfretmesi Nedeniyle İstifa Eden İşçiye Kıdem Tazminatı Ödenir"

Yargıtay Kararı: "Müşterilere Ve Çalışma Arkadaşlarına Uygunsuz İfadeler Kullanan Çalışanın Sözleşmesi Tazminatsız Fesh Edilebilir"

