Diğer Haberler
Araçtaki Kusuru Fark Etmeyen Eksperin Uğranılan Zararda Sorumluluğu
Bir firmaya ekspertiz yaptırarak ikinci el araç satın alan tüketici, daha sonra başka bir ekspertiz firmasına yaptırdığı incelemede aracın dolu yağması nedeniyle tavan, kaput ve bagajında hasar olduğunu öğrendi.
Tüketici, uyuşmazlık konusu olan "Ayıplı Hizmet/Hizmet Standardına veya Teknik Düzenlenmesine Aykırı Olarak İfa Edilmesi" gerekçesiyle aracın değer kaybı ve onarım masraflarının iadesini talep etmek için 10 bin lira bedel istemiyle İl Tüketici Hakem Heyetine başvurdu.
Ekspertiz firması savunmasında, kendilerine ekspertiz hizmeti için gelen tüketicinin şikayetinin aracın dış muayenesiyle ilgili olduğunu ileri sürdü.
Aynı savunmada, incelemede aracın boyalı parçasının olup olmadığının tespit edildiği, dış muayenesi sonucu parçalarının orijinal olduğunun belirtildiğini aktaran firma, göçük durumu veya göçük nedeninin yaptıkları ekspertiz hizmetiyle tespit edilmediğini belirterek, şikayetin reddini talep etti.
Karar tutanağında yer verilen bilirkişi raporunda, ekspertiz işleminin "ayıplı" yapıldığı, ekspertizde dolu hasarının onarımı için 3 bin, bu onarım sebebiyle araçta oluşacak değer kaybının ise 6 bin lira olduğu aktarıldı.
Tutanağın inceleme ve gerekçe kısmında, 6502 sayılı "Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un ilgili hükümlerinin uygulanması gerektiği belirtilerek, "Bilirkişi raporu doğrultusunda ayıplı hizmet oluştuğu anlaşıldığından tüketicinin talebinin kısmen kabul edilerek 9 bin liranın tüketiciye iadesi gerekmiştir." ifadelerine yer verildi.

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

Dış Ticaret Mevzuatına Aykırı Davranan Firmalara 9 Ayda 8,8 Milyar Lira Ceza Kesildi

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

Ev Ve Arsa Alacaklar Türkiye'nin Dijital Haritasını e-Devlet Üzerinden Görüntüleyebiliyor

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

