Diğer Haberler
Akaryakıtta Vergi Kaybının Önlenmesini Amaçlayan EPDK Kararı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),akaryakıtta devletin milyonlarca liralık vergi kaybına yol açan, bazı dağıtım şirketleri arasında sözde ürün ticareti üzerinden yapılan “fatura oyunu”nu önlemek amacı ile Karar yayımladı.
Buna göre yıllık 60 bin ton beyaz ürünü (motorin ve benzin) bayilerine satamayan dağıtıcılar, dağıtıcılar arası ticarette satıcı olamayacak. Bu ticaret, lisanslı bir depo ya da tesis üzerinden yapılacak. Böylece, ticarete konu olduğu iddia edilen ürün giriş ve çıkışı takip edilecek. Dağıtıcıların, sözde ürün alış-verişi yapmış gibi fatura kesmesi ve bu faturanın ticareti (faturayı alan şirket ya da firmanın vergi indirimlerinden yararlanması) engellenecek.
Sektör kaynakları, bazı dağıtım şirketlerinin sözde ürün alış-verişi yapmış gibi fatura kestiğine işaret ederek, “Bu faturalar, ticarete konu ediliyordu. Nasıl? Bazı işletmeler ya da firmalar, bu faturaları satın alıyor. Vergi indirimlerinden yararlanıyor. Bu nedenle devletin de vergi kaybı oluşuyordu” dedi.
Kaynaklar, bu durumun sektörde yarattığı haksız rekabete ilişkin olarak da “Fatura ticaretine konu ürün, piyasaya ciddi fiyat kırımlarıyla giriyor. Yol boyunca tabelasını gördüğünüz ‘Ucuz motorin ya da benzin’ sloganıyla da satışı yapılıyor. Bu, vergisini düzgün ödeyen, kurallara uyan bayi ve dağıtım şirketleri açısından elbette haksız rekabet oluşturuyor” dedi.
Kaynaklar, düzenlemeyle sözde ürün alış-verişi yapmış gibi fatura kesilemeyeceğini ve faturanın ticaretinin yapılamayacağını belirterek, “Bu ticaret, lisanslı bir depo ya da tesis üzerinden yapılacak. Böylece, ticarete konu olduğu iddia edilen ürün giriş ve çıkışı takip edilecek” dedi.
Kaynaklar, “Sektör, dağıtım şirketlerinden teminat alınması, teminat vermeden bu ticareti yapanların lisanslarının iptal edilmesini de istedi. Bu konuda bir karar çıkmadı” diye konuştu.

Yargıtay Kararı: "Pandemi Dönemindeki Ücretsiz İzinler Kıdem Tazminatı Ve Yıllık İzne Dahil Edilir"

Yargıtay Kararı: "Kira Süresi Dolmadan Tahliye Davası Açılamaz"

Konkordato (İflas Erteleme Anlaşması), Kötü Niyetli Şirketler Tarafından İstismar Ediliyor

Kayıt Dışıyla Mücadelede 50 Bin Mükellef İncelendi

Elektronik Tebligatlar e-Devlet'ten Görülebilecek

(SGK), Hizmet Dökümünde “K” Harfi Bulunan Sigortalıları Uyardı

Tapu ve Kadastro’dan "65 Yaş Üstüne Rapor Zorunluluğuna" İlişkin Açıklama

Yargıtay Kararı: "Faturaları Ödemeyen Kiracı Tahliye Edilir"

İstanbul Gümrük Muhafaza Ekipleri, Değerleri Düşük Gösterilen 10 Lüks Araca El Koydu

Dış Ticaret Mevzuatına Aykırı Davranan Firmalara 9 Ayda 8,8 Milyar Lira Ceza Kesildi

SGK'dan Kayıt Dışı İstihdama 1,5 Yılda 3,5 Milyar Lira Ceza

Harcama Düzeyi İle Vergi Beyanları Uyumsuz 10 Bin Mükellefe Yönelik 15 Milyar Liralık Matrah Farkı Tespit Edildi

Yargıtay Başkasının Fotoğrafını Paylaşmayı "Kişisel Veri İhlali" Saydı

MASAK'tan POS Cihazı Operasyonu

