Diğer Haberler
Akaryakıtta diplomatik ÖTV- KDV vurgunu
Akaryakıt sektöründe, uluslararası boyut kazanan “diplomatik” bir vurgun yaşandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sektöre birkaç yıl önce giren bir dağıtım şirketinin (kısa adıyla E.T.), ABD Büyükelçiliği’ne “diplomatik muafiyet kapsamında” ÖTV’siz yakıt vermiş gibi göstererek, “açığa” faturalar kestiğini belirledi. Kurum, ciddi miktarda akaryakıtı piyasaya süren ve ÖTV farkından binlerce liralık “haksız kazanç” sağlayan şirketi tespit etti. Lisansı iptal edilen şirkete, 350 bin TL dolayında para cezası kesildi.
HaberTürk gazetesinden Olcay Aydilek'in haberine göre; kısa süre önce “diplomatik muafiyet kapsamında” ABD Büyükelçiliği’ne on binlerce liralık ÖTV’siz akaryakıt satışı yaptığını iddia eden (E.T. adlı) dağıtım şirketinin faaliyetlerini ve faturalarını mercek altına alan EPDK, şirketin faturaları üzerinden ABD Büyükelçiliği’ne satıldığı iddia edilen akaryakıt miktarını ve teslim tarihlerini tek tek belirledi.
EPDK, Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçti. Belirtilen tarihlerde, anılan miktarlarda akaryakıt satışının ABD Büyükelçiliği’ne yapılıp yapılmadığının sorulmasını istedi. ABD Büyükelçiliği, hemen yanıt verdi. Büyükelçilik, yalnızca birkaç faturayı teyit etti. Şirketin, ABD Büyükelçiliği’ne çok sayıda fatura karşılığı satış yapmış gibi gösterdiği belirlendi.
PİYASAYA SATILDI
EPDK, şirketin ABD Büyükelçiliği’ne satılmış gibi gösterilen ÖTV’siz akaryakıtı piyasaya sunduğunu, ÖTV farkından binlerce liralık “haksız kazanç” sağladığını tespit etti. Kurum, şirketin lisansını iptal etti. 350 bin TL’lik de para cezası kesti. 100 TL’lik bir akaryakıtın 60-65 TL’sini vergi (KDV+ÖTV yüzde 60-65) oluşturuyor. Söz konusu şirket, piyasaya sattığı her litre akaryakıttan bu düzeyde vergiye karşılık gelen tutarı devlete vermeyip doğrudan kasasına indirdi.
JET YAKITI İÇİN DE BENZER İDDİALAR VAR
EPDK yetkilileri akaryakıt sektöründe denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirterek, “Bu ve benzer konularda denetimler yapılıyor. ÖTV’siz jet yakıtları konusunda da benzer iddialar vardı. Bu iddiaların üzerine gidildi. Ciddi bir mesafe alındı” dedi.

Maliye Ekipleri Birçok Sektörde Hasılat Tespitlerine Başladı

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikle Aile Hekimi Değişikliği Kolaylaştırıldı

Siber Zorbalık İhbar Hattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Tapu İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı

SGK 2024'te 33,7 Milyar TL Rapor Ödemesi Yaptı

DİR Kapsamında Yapılan İthalat Suistimal Ediliyor

6 ay 6 bin Kilometre İle İlan Kısıtlamasına Uymayanlara 52 Milyon Lira Ceza

Özel Hastane Yönetmeliğinde Değişiklik

Elektrik Faturasını Düzenli Ödeyenden Güvence Bedeli Alınmayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2025 Muayene Katılım Ücretleri

2024 Yılında En Çok KDV Oran Uyumsuzluğu, Belge Düzeni, Ödemelerin Kayıtlarla Uyumu Hususları Denetledi

2025 Yılına Dair Alkollü İçkilere İlişkin Tesis Kurma, Üretim Ve Proje Tadilat İzni Bedelleri

Yetki Alanı Dışında ve Tarafların Farklı Birimlerde Bulunmaları Halinde Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Kazaya Karışan Araçlara İlişkin Düzenlenen Eksper Raporları e-Devlet Sistemine Yüklendi
