Diğer Haberler
www.maliyepostasi.com
ABD Vatandaşları Vergi Nedeniyle Vatandaşlıktan Çıkıyor
ABD kendi vatandaşı olmayanlara vergisel avantaj sağlarken vergi şartlarının ağırlığı nedeniyle pasaportlarını iptal eden ABD dışında yaşayan Amerikalıların sayısı artıyor.
09 Şubat 2016, Salı
CNN'de yer alan habere göre, geçen yıl ABD pasaportunu iptal ettiren kişi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 4 bin 279 oldu.
Dünyanın birçok bölgesinden insanların sahip olmak için büyük çabalar sarf ettiği, çekilişlere katıldığı ya da doğum için bu ülkeyi tercih ettiği ABD pasaportu, ülke dışında yaşayan ABD'lilere ise yük oluyor. Bunun nedeni ise vergi prosedürlerinin karmaşıklığı ve ağırlığı.
ABD pasaportu taşıyanlar, nerede çalışırlarsa çalışsınlar ya da yaşasınlar tüm gelirleri üzerinden belirli koşullar ve oranlarda ABD'ye vergi ödemek zorundalar. Bulundukları ülkelerde vergi ödeseler bile bunun belgelerini ABD'ye sunmak ve eğer fark oluşmuşsa bunu ABD'ye ödemek durumundalar.
2010 yılında yürürlüğe giren yasa da ABD pasaportluların ülke dışındaki bankalarda bulunan 10 bin doların üzerindeki paralarını ve mülklerini vergi kurumuna (IRS) bildirme zorunluluğu getiriyor.
Bu prosedürlerle uğraşmaktan bıkan, bu nedenle avukat ya da muhasebecilere para ödemek istemeyen ABD'liler çözümü pasaportlarını iptal etmekte buluyor. Bazı zengin ABD'lilerin de daha az vergi ödemek için vatandaşlıktan çıktıkları belirtiliyor.
ABD pasaportundan vazgeçen kişi sayısı 2008 yılında 231 iken yıllar içinde artarak geçen yıl 4 bin 279 kişiye çıktı. 2014'te bu sayı 3 bin 415 iken 2013'te 3 bindi.
Böylece geçen yıl ABD pasaportunu iptal ettirenlerin sayısı 2008'e göre 18 kattan fazla artmış oldu.
İçerik 3357 kez listelendi

Maliye Ekipleri Birçok Sektörde Hasılat Tespitlerine Başladı

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikle Aile Hekimi Değişikliği Kolaylaştırıldı

Siber Zorbalık İhbar Hattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Tapu İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı

SGK 2024'te 33,7 Milyar TL Rapor Ödemesi Yaptı

DİR Kapsamında Yapılan İthalat Suistimal Ediliyor

6 ay 6 bin Kilometre İle İlan Kısıtlamasına Uymayanlara 52 Milyon Lira Ceza

Özel Hastane Yönetmeliğinde Değişiklik

Elektrik Faturasını Düzenli Ödeyenden Güvence Bedeli Alınmayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2025 Muayene Katılım Ücretleri

2024 Yılında En Çok KDV Oran Uyumsuzluğu, Belge Düzeni, Ödemelerin Kayıtlarla Uyumu Hususları Denetledi

2025 Yılına Dair Alkollü İçkilere İlişkin Tesis Kurma, Üretim Ve Proje Tadilat İzni Bedelleri

Yetki Alanı Dışında ve Tarafların Farklı Birimlerde Bulunmaları Halinde Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Kazaya Karışan Araçlara İlişkin Düzenlenen Eksper Raporları e-Devlet Sistemine Yüklendi
