Diğer Haberler
AB Çok Uluslu Şirketlerin Ne Kadar Kâr Ettiğini Açıklanmasını Zorunlu Tutacak Düzenlemeyi Reddetti
12 AB ülkesi çok uluslu şirketlerin hangi ülkede ne kadar kâr ettiğini açıklanmasını zorunlu tutacak düzenlemeyi reddetti. Düzenlemeye en sert muhalefet kurumlar vergisinin yüzde 6.25 gibi çok düşük bir seviyede olduğu İrlanda'dan geldi.
İrlanda Finansal Danışma Kurulu şirketlerin vergiden kaçınmalarına yönelik düzenlemelerin İrlanda ekonomisini çökerteceğini iddia etti.Söz konusu düzenlemeyle Apple, Facebook ve Google gibi firmaların nasıl yüksek vergilerden kaçındıklarının ortaya çıkması hedefleniyordu.
Apple, Facebook, Google gibi dev şirketlerin kârlarını düşük vergili ülkelerde göstererek 500 milyar dolarlık vergiden kaçındığı tahmin ediliyor.
Avrupa'da İrlanda, Lüksemburg ve Malta gibi ülkeler Almanya ve Fransa'ya göre daha düşük vergi oranlarına sahip. Uluslararası şirketlerin yüksek vergi oranına sahip ülkelerdeki kârlarını, düşük vergi oranına sahip ülkelere kaydırarak kendilerine yılda 500 milyar dolarlık vergi avantajı sağladığı düşünülüyor.
Eğer teklif edilen düzenleme, artık çok zor gibi görünse de, kabul edilirse bu 500 milyar doların nasıl 'ödenmediği' net bir şekilde anlaşılacak.
İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre düzenlemeye en sert karşı çıkanların başında İrlanda geliyor. İrlanda'da birçok çok uluslu teknoloji şirketinin ofisi bulunuyor ve bu şirketler yüzde 6.25 gibi düşük bir oranda kurumlar vergisi ödüyor. Söz konusu vergi örneğin İngiltere'de yüzde 19 seviyesinde bulunuyor.
'EKONOMİ ÇÖKER' UYARISINDA BULUNDU
Dünkü oylamadan önce ülkenin vergi konusundaki düzenleyici kurumu olan İrlanda Finansal Danışma Kurulu (IFAC),uluslararası şirketlerin vergiden kaçınmalarını engellemeye yönelik olası adımların ülke ekonomisini çökerteceği uyarısında bulundu. IFAC'ın açıklamasına göre İrlanda'da ödenen kurumlar vergisinin yarısı, 10 küresel şirketten geliyor.
Açıklamada herhangi bir isim yer almazken, bahsedilen şirketler arasında Apple, Facebook, Microsoft, Dell, Google ve Oracle'ın da olduğu tahmin ediliyor.
Kurumlar vergisinin düşük tutulduğu Lüksemburg, Malta, Kıbrıs, Letonya, Slovenya, Estonya, Avusturya, Çekya, Macaristan ve Hırvatistan da yeni düzenlemeye aleyhinde oy kullandı. İsveç, düşük bir kurumlar vergisine sahip olmamasına rağmen düzenlemeye karşı çıktı.
Fransa, İspanya ve Hollanda öneriye destek verirken Almanya çekimser kaldı.

Yargıtay Kararı: " Avukata Borçluları Israrlı Arama Ve Mesajları İçin Verilen Ceza Hukuka Uygundur"

Sözleşmede Cayma Hakkına Dair Tüketici Hakem Heyeti Kararı

Geçen Yıl Yapılan Vergi Denetimlerinde 160 Milyar Liralık Eksik Beyan Tespit Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Sınai Mülkiyet Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik

Sağlık Hizmetlerini Usulsüz Kullananlara Ceza

İstanbul'da Ruhsatı Ya Da İşletme Belgesi Olmayan Oteller Kapanacak

Gümrük Vergileri Ve Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Düzenlemeye Gidildi

Hazine Taşınmazlarının Tahsis Yetkileri Valilikler İle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine Devredildi

Trafik Kazası Tutanaklarını Hukuksuzca Satın Alıp Kazazedeleri Dolandırıyorlar

Maliye Ekipleri Birçok Sektörde Hasılat Tespitlerine Başladı

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikle Aile Hekimi Değişikliği Kolaylaştırıldı

Siber Zorbalık İhbar Hattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Tapu İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazete'de Yayımlandı
