Diğer Haberler
1 Eylül 2023 İtibariyle Başlatılan Kiralarda Arabulucuk Uygulamasında Başvuruların Yüzde 70'ten Fazlası Çözüldü
1 Eylül itibariyle başlatılan arabulucu uygulamanın başladığı iki hafta boyunca 10 bina yakın başvuru yapıldığı ve bunların yüzde 70'inden fazlasının çözüldüğü belirtiliyor.
Arabulucuya yapılan başvuruların büyük çoğunluğunu kira artışları oluştururken burada anlaşmalar da artmaya başladı. Yasal artış olan yüzde 25'i az bulan bazı ev sahipleri arabulucuya tahliye için gelirken kiracılar ise fahiş kira artışından şikayetçi. Ancak burada yapılan müzakerelerde ev sahipleri yüzde 100'leri bulan artış taleplerinden vaz geçerken kiracılar da yüzde 25'in üzerinde artış yapmaya razı oluyor. Orta yol ise enflasyonun 12 aylık ortalamasında bulunuyor. Ağustos'ta bu oran yüzde 50'ler civarındaydı. Ancak yasa 1 Temmuz 2024'e kadar kiracılar için artış oranının yüzde 25 ile sınırlıyor. Kiracılar eğer bunun üzerinde artış yapmak istemezlerse ev sahipleri daha fazlasını isteyemiyor.
Öte yandan ilan sitelerine yapılan denetimler ve fahiş fiyat isteyenlere kesilen cezalar konut fiyatlarındaki köpüğü de aldı. Satılık konut fiyatlarındaki artış yavaşladı. Geçen yıl ilan sitelerinde satılığa çıkan konut satısı 614 bin iken, bugün 579 bine geriledi. Diğer taraftan geçen yıl 123 bin olan kiralık konut sayısı ise bugün 147 bine yükseldi. Kısacası fahiş fiyattan satılığa çıkan daireler şimdilerde kiralığa yöneldi. Kiralık konut sayısındaki artış ev bulma sorununu kısmen çözmeye başladı. Ara buluculuk sistemi ise fiyat artışlarının dengeye oturmasını sağladı.

EYT Kapsamında Emekli Olamayan Vatandaş KDK'nın Devreye Girmesi ile Emekli Edildi

'SMS'le Doğrulama Kodu' İstenmesine İlişkin KVKK Kararı

Yetki Belgesiz İkinci El Taşıt Ticaretinde Bulunduğu Tespit Edilenlere 72 Milyon Lira İdari Para Cezası Uygulandı

Akaryakıtta Sahte Faturayla 140 Milyar Liralık Vurgun

Banka Hesabını Başkalarına Kullandıranlar Ciddi Yaptırımlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Yol Güzergahları Üzerindeki Radarlı Ve Radarsız Trafik Uygulama Sayılarını Gösteren İnternet Sayfası Hazırlandı.

KDK Devreye Girdi: Kendi Evini Kiraya Vererek Kiralık EvdeYaşayan Emekli Ev Sahibi Emlak Vergisinden Muaf Tutuldu

Tapuda suç üstü yakalandı: Başkasına ait 20 milyonluk 4 taşınmazı satmaya çalıştı!

Ticaret Bakanlığı'ndan Banka Hesaplarının Başka Kişilere Kullandırılması Hakkında Uyarı

e-Devlet'ten Kira Sözleşmesi Hizmeti Emlakçıların Da Kullanımına Açıldı

Enflasyon Muhasebesini Doğru Uygulamayanlara Vergi İncelemesi Geliyor

Doğum Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Radarın Kalibrasyon Ayarı Yapılmadığı İçin Trafik Cezası İptal Edildi

e-Ticarette Değişim Ve İade Yapmayan Şirketlere Ceza
