Haberler

TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
Tarım ve Orman Bakanlığı,Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kurulmasına yönelik kolaylıklar getirildi.kuruluş aşamasında belirlenen üretim konusunun, ihtiyaç duyulması halinde, projenin devamlılığının sağlanması açısından Bakanlık onayı ile değiştirilebilmesine yönelik hüküm eklendi.
05 Ekim 2022, Çarşamba
urucu kurum ve kuruluşlarca, katılma payı oranına göre müteşebbis heyette temsil edileceği her bir temsilci için yatırılması gereken meblağ, başvuru aşamasında değil, kuruluş protokolünün onayı aşamasında verilecek.
Ayrı bölümlerde kümelenmek suretiyle besi ve süt sığırcılığı faaliyetleri aynı TDİOSB'de yapılabilecek. Ayrıca bitkisel üretimde her bir sera işletmesi için ayrılacak parsel büyüklüğü 25 dekardan 10 dekara düşürüldü.
Hayvan refahının sağlanmasına yönelik üstyapı projelerinin hazırlanmasında dikkate alınacak ölçü kriterlerine, küçükbaş hayvan barınaklarıyla ilgili hususlar dahil edildi. Süt sığırı ve besi sığırı barınakları ile ilgili kriterlerde düzenleme yapıldı.
"Barınaklar arasında en az 50 metre mesafe bırakılması" yönündeki hüküm, uygulamada sıkıntılara sebep olduğundan 25 metreye düşürüldü.
Öte yandan, projelerin kesintiye uğramaması açısından, ihtiyaç duyulması halinde, imar uygulaması etaplar halinde yapılabilecek.
Haberler
En Çok Okunanlar
-
İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞINDA ÖZEL MATRAHA GÖRE KDV UYGULAMASI
-
Mirasçıların Veraset ve İntikal Vergisi Beyanı
-
İKİNCİ EL ARAÇ VE TAŞINMAZ TİCARETİNDE KDV UYGULAMA ESASLARI BELİRLENDİ
-
E-DEFTER , E FATURA UYGULAMASINA GEÇİŞ HAKKINDA TEBLİĞLER
-
ÜCRETLERDE VERGİ İSTİSNASININ UYGULAMASI HAKKINDA TEBLİĞ
-
KDV İADE İŞLEMLERİNDE YÜKLENİLEN KDV
-
HUKUKTA İSPAT VE DELİLLER
-
Yargıtay 1999 Yılında Sigortasız Çalıştırıldığı İçin Hizmet Tespiti Davası Açan İşçiyi Haklı Buldu.
-
2022 YIL SONU DEFTER TASDİKLERİ - 2023 YILINDA TUTULACAK DEFTERLER
-
Üniversite Öğrencilerinin Stajında SGK Primi