Haberler
Tarım ve Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Bakanlar Kurulu Kararları
Çeşitli afetler nedeniyle ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 zarar gören, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan kredi borçları 1 yıl ertelenecek. Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Ocak 2016'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.Ertelenen tarımsal kredi borçlarına erteleme dönemi boyunca kredi borcunun vadesinden itibaren yüzde 3 faiz uygulanacak.
2016 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karara göre 1 Ocak 2016'dan geçerli olmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen görevleri yerine getiren ziraat odası ile üretici örgütlerinde istihdam edilen 5 tarım danışmanının 12 aylık hizmet sunumuna bağlı olarak her biri için 30 bin lira destek ödemesi yapılacak.Destekleme kapsamında tarımsal danışmanlık hizmeti alabilecek tarımsal işletmeler, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti verecek tarım danışmanı ve kuruluşlar, bu kuruluşlarda ve il, ilçe düzeyinde istihdam edilecek tarım danışmanı kotası, işletme bazlı danışmanlık kapsamında bakanlıkça verilecek görevler, destekleme ödemesi kriterleri, ödeme yapılacak kuruluşlar, denetleme ve cezaların uygulanması desteklemenin geri alınması ve desteklemeden yararlanamayacaklar ile diğer hususlar bakanlıkça çıkarılacak tebliğ ile belirlenecek.
Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği Ödenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararına göre ise ruhsat verilen sahalarda fındık yetiştiriciliği yapan fındık üretici belgesine sahip, kamu kurum ve kuruluşları hariç gerçek ve tüzel kişilere 2016 ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak. Başvurular 30 Aralık 2016'ya kadar devam edecek. Bir sonraki yıl yapılacak ödemeler, Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek ve toplam ödeme tutarının yüzde 0,2'si bankaya hizmet komisyonu olarak verilecek.

YARGITAY BANKALARIN EMEKLİ MAAŞINA BLOKE KOYABİLECEĞİNE HÜKMETTİ

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7440 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 9)

İŞ KANUNA GÖRE İDARİ PARA CEZASI VERİLME ESASLARI YENİDEN DÜZENLENDİ

DEPREM BÖLGESİNDE MÜCBİR SEBEP KAPSAMINDAKİ MÜKELLEFLERİN BORÇ YAPILANDIRMA SÜRELERİ UZATILDI

İŞSİZLİK SİGORTASI FONU'NDAN İSTİHDAMIN ARTIRILMASI İÇİN KULLANILACAK ORAN ARTIRILDI

ZAYİ BELGESİ İSTEME SÜRESİ 30 GÜNE ÇIKARILDI

İHRACATÇI FİRMALARIN TAAHHÜT HESAPLARINI KAPATMASINDA KOLAYLIK

VERGİ BORÇLARININ TECİLİNDE TEMİNAT ARANILMAYACAK TUTAR ARTIRILDI

YATIRIM FONLARI VE MEVDUATTAN ELDE EDİLEN GELİRLERDE TEVKİFAT ORANLARI ARTIRILDI

2025 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

AKARYAKITTA YILIN İKİNCİ YARISINDA OTOMATİK MAKTU ÖTV ARTIŞI

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI

SERBEST MESLEK MENSUBU MÜKELLEFLERİN e-FATURA VE e-DEFTER ZORUNLULUĞU
