Haberler
SGK'NA OLAN BORÇLARIN TECİL VE TAKSİTLENDİRİLMESİ HAKKINDA GENELEGE
SGK, uyumlu prim borçlularının 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamındaki prim ve diğer borçlarının 6183 Sayılı Kanunun 48/A Maddesi uyarınca tecil ve taksitlendirilmesine ilişkin 2018/39 sayılı genelgeyi yayımladı.
Söz konusu genelgeyi okumak için tıklayın.
Başvuru tarihi itibarıyla en az 3 yıldır prim ödeme yükümlüsü olan, başvuru tarihinden geriye doğru 3 yıla ait aylık prim ve hizmet belgelerini veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerini süresinde vermiş ancak borç ödemede hüsnüniyet sahibi olmalarına rağmen başvuru tarihi itibarıyla vadesi bir yılı geçmemiş borçlarını ödeyememiş olan zor durumdaki borçluların borçları tecil edilip taksitlendirilebilecek.
İşverenlerin zor durumda olup olmadıkları bilançolarındaki nakit, likidite ve kaldıraç oranlarına göre tespit edilecek.Nakit oranı 0.1, likidite oranı 0.7 ve daha küçük; kaldıraç oranı ise 0.7 veya daha büyük olan işverenler diğer şartları da sağlamaları halinde SGK'na olan prim borçları için tecil ve taksitlendirme talep edebileckler.
Bu kapsamda 6183 sayılı Kanunun 48/A maddesinden yararlanmak isteyen borçluların bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine, Genelgeye ekli belgeler ile birlikte başvurmaları gerekiyor.
Borçlunun birden fazla sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezi
tarafından takip edilen borcunun bulunması halinde yazılı başvurular işyerlerinin/sigortalıların icra takip işlemlerinin yürütüldüğü ünitelere ayrı ayrı yapılacak.

FİRMALARIN YURT DIŞI KAYNAKLI DÖVİZLERİNİN TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜMÜNÜN DESTEKLENMESİ UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILDI

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE FATURA DÜZENLENMESİ VE TEMİNAT VERİLMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

İŞTİRAKLERDEKİ VE İŞ ORTAKLIKLARINDAKİ YATIRIMLARDA GERÇEĞE UYGUN DEĞER

KANUNİ FAİZ VE TEMERRÜT FAİZİNE İLİŞKİN KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK

ARAÇLARDA YENİ ÖTV KRİTERLERİ TANIMLAYAN, İSTİHDAM TEŞVİKLERİ GETİREN , EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINI ARTIRAN KANUN

PRİM BORÇLARI NEDENİYLE EMEKLİ AYLIKLARINDAN KESİNTİ YAPILMASI HAKKINDA GENELGE

2026 İKİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

MADENLERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE DAİR YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

KÜRESEL ASGARİ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİNİN UYGULANDIĞI YERLERİN BELİRLENMESİ

OFİSLERİN KONUTA DÖNÜŞMESİNE İMKAN TANINDI

TRANSİT TİCARETTE KURUMLAR VERGİSİ İNDİRİMİ - KURUMLAR VERGİSİ ORANININ İNDİRİMLİ UYGULANMASI

BAZI VARLIKLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

YURT DIŞINDAN ELDE EDİLEN KAZANÇ VE İRATLAR İÇİN VERGİ GELİR VERGİSİ İSTİSNASI

