Haberler
POSTA VE HIZLI KARGO YOLUYLA TAŞINAN EŞYANIN GÜMRÜK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ
Ticaret Bakanlığı , Posta ve Hızlı Kargo Yoluyla Taşınan Eşyanın Gümrük İşlemlerine İlişkin Tebliğ (Seri No: 1) 'i yayımladı. Tebliğ, hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketlere ve posta idaresine eşyanın gümrük beyanı dahil tüm gümrük işlemlerinin bu kişiler tarafından dolaylı temsil yoluyla takip edilip sonuçlandırılmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor.
Operatörlerce çalıştırılan gümrük müşavirleri dolaylı temsil yoluyla işlem yapmak üzere yetkilendirilecek. Operatörlerce çalıştırılan gümrük müşavirlerinden firma bünyesinde istihdam edilenler başka gümrük müşavirliği işleri yapamayacak. Bir gümrük müşaviri, bu Tebliğ hükümleri kapsamında işlem yapmak üzere aynı anda yalnızca bir hızlı kargo firması ile sözleşme yapabilecek.
Operatörler, yetki kapsamındaki işlemlerin yapılmasında alıcıyı/göndericiyi ayrıca başka bir işleme gerek kalmadan temsil edecek. Operatörlerce yetki kullanılırken vekâletname ibrazı aranmayacak. Gönderilerin teslim ve tesellümüne ilişkin belgelerin alıcı/gönderici tarafından imzalanması bu yetkinin kendileri hesabına kullanıldığının kabul edildiği anlamına gelecek.
Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen veya gönderilen eşyanın kıymetinin yetki limitleri dahilinde olup olmadığının tespitinde kargo ücreti dikkate alınmayacak. Eşyanın kıymeti, ibraz edilen faturaya, satış fişine veya eşya bedelinin ödendiğine ilişkin belgeye göre belirlenecek. Bu tür belge ibraz edilememesi veya ibraz edilen belgede kayıtlı kıymetin düşük bulunması halinde, eşyanın kıymeti gümrük müdürlüğünce belirlenecek.
Basitleştirilmiş gümrük beyannamesinde beyan edilen gönderilerin tahakkuk ettirilen gümrük vergileri operatör tarafından tahsil edilebilecek ve gümrük idaresi adına tahsil edilen vergiler eşyanın operatöre teslimini takip eden yedi gün içerisinde ödenecek.

FİNANSAL TABLOLARDA SUNUM VE AÇIKLAMA STANDARDI

DÖVİZ POZİSYONUNU ETKİLEYEN İŞLEMLERİN TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN İZLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACAT BEDELLERİNİN BANKALARA SATILMA ZORUNLULUĞU %35 ' E ÇIKARILDI

ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİNDE SÜRELER UZATILDI

İMALAT SANAYİ VE TURİZM YATIRIMLARI İNŞAATLARINDA KDV İSTİSNASININ SÜRESİ UZATILDI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 31 TEMMUZA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

OCAK - MART 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

KOOPERATİFLERİN KURULUŞ VE ANASÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ İLE KURUCU ORTAK SAYILARI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ

RUHSATLARINI BAŞKALARINA KULLANDIRAN MALİ MÜŞAVİRLER MESLEKTEN ÇIKARILACAK

BAZI YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARIM İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

İŞLETMELERE DAHİL OLMAYAN ŞAHISLARA AİT ARAÇLARA TAŞIT TANIMA BİRİMİ TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

YURT DIŞINA ÇIKIŞLARDA 185.000 TL Yİ AŞAN TUTARLARIN BİLDİRİLMEMESİ HALİNDE BU PARAYA EL KONULACAK
