Haberler
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yaptı.OSB mülkiyetindeki alanlara ilave katılımcıların ya da kamu kurum ve kuruluşların mülkiyetindeki alanların da plan değişikliğiyle hizmet destek alanına çevrilebilmesine imkan tanındı.
Değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin tamamını okumak için tıklayın.
Yapılaşma olan ve bölünen parsellerde yapı çekme mesafelerinin uygulanmasına istisnalar getirildi.
Ortak kullanım alanı ile hizmet ve destek alanı parsellerinde birleşme ve bölünme işlemlerinin yapılmasının usulü belirlenirken minimum parsel büyüklüğü 3 bin metrekare olarak belirlendi.
Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının OSB katılımcıları tarafından kullanılmasını teşvik etmek amacıyla güneş enerjisine dayalı enerji üretim tesislerinin, sanayi parselinin en fazla yüzde 25'ine yapılabileceğine ilişkin sınırlama kaldırıldı.
OSB içinde parsel tahsisi yapılan gerçek ve tüzel kişilerin ticari hayatın gereklilikleri çerçevesindeki tür değişikliği, birleşme ve bölünme gibi işlemlerin OSB mevzuatına uygun değerlendirilmesine imkan tanındı.
Parsel tahsis hakkı;
a) Tahsis yapılan gerçek kişinin veya şirketin ortaklık paylarının tamamı kendine ait olan şirketine,
b) Tahsis yapılan gerçek kişinin ölümü halinde varislerine,
c) Tahsis yapılan şirketin tasfiyesi halinde şirketin ortaklarına,
ç) Tahsis yapılan şirketin, 6102 sayılı Kanun kapsamında devralma şeklinde veya yeni kuruluş şeklinde birleşmesi ya da tam veya kısmi bölünmesi halinde; bölünmenin veya birleşmenin ticaret siciline tescilini müteakip devralan şirkete,
d) Tahsis yapılan şirketin, tür değişikliği halinde yeni türe dönüştürülen şirkete
devredilebilecek.
Kısmi bölünmede, devralan şirketin ortaklık paylarının tamamının bölünen şirkete ya da bu şirketin ortaklarına ait olması zorunluluğu getirildi.