Haberler
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karayolu taşımacılığında bazı yetki belgeleri ücretleri yeniden düzenlendi
Kamu kurumu veya kuruluşu haricindekilere hizmet vermek üzere otomobille yurt içi tarifeli veya tarifesiz yolcu taşımacılığı yapanlara verilen A1 yetki belgesi almak için başvuran gerçek veya tüzel kişilere, yetki belgesi ücreti bu belge için belirlenmiş güncel tutarın 12 katı uygulanacak.
Otobüsle yurt içi veya uluslararası ticari ve tarifeli olarak yolcu taşımacılığı yapanlara verilen B1 yetki belgesi için daha önce 60 bin lira olan ücret 250 bin lira, otobüsle yurt içi veya uluslararası ticari ve tarifesiz yolcu taşımacılığı yapanlara verilen B2 yetkisi belgesi için daha önce 25 bin lira olan ücret 180 bin lira, otobüsle ticari ve tarifeli yolcu taşımacılığı yapanlara verilen D1 yetki belgesi için daha önce 30 bin lira olan ücret 200 bin lira ve otobüsle ticari ve tarifesiz yolcu taşımacılığı yapanlara verilen D2 yetki belgesi için daha önce 15 bin lira olan ücreti de 165 bin lira olacak.
Öte yandan, söz konusu düzenlemeyle, aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilecek. Gerekli hallerde, yolcu alınmaksızın evcil hayvanların aracın içinde taşınabileceği özel sefer düzenlenebilecek.

NİSAN - HAZİRAN 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

YARGITAY BANKALARIN EMEKLİ MAAŞINA BLOKE KOYABİLECEĞİNE HÜKMETTİ

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7440 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 9)

İŞ KANUNA GÖRE İDARİ PARA CEZASI VERİLME ESASLARI YENİDEN DÜZENLENDİ

DEPREM BÖLGESİNDE MÜCBİR SEBEP KAPSAMINDAKİ MÜKELLEFLERİN BORÇ YAPILANDIRMA SÜRELERİ UZATILDI

İŞSİZLİK SİGORTASI FONU'NDAN İSTİHDAMIN ARTIRILMASI İÇİN KULLANILACAK ORAN ARTIRILDI

ZAYİ BELGESİ İSTEME SÜRESİ 30 GÜNE ÇIKARILDI

İHRACATÇI FİRMALARIN TAAHHÜT HESAPLARINI KAPATMASINDA KOLAYLIK

VERGİ BORÇLARININ TECİLİNDE TEMİNAT ARANILMAYACAK TUTAR ARTIRILDI

YATIRIM FONLARI VE MEVDUATTAN ELDE EDİLEN GELİRLERDE TEVKİFAT ORANLARI ARTIRILDI

2025 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

AKARYAKITTA YILIN İKİNCİ YARISINDA OTOMATİK MAKTU ÖTV ARTIŞI

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI
