Haberler
KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULU KARARLARI
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu , BOBİ FRS ,KÜMİ FRS ve Finansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi'nde değişiklik yapan kararlar ile Katılım Finans Muhasebe Standartlarını (KFMS) uygulayan katılım finans kuruluşları için ara dönem finansal raporlama ilkelerini belirleyen kararı yayımladı.
Türk Ticaret Kanununa göre bağımsız denetime tabi olup Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını uygulamayan işletmelerin münferit ve konsolide finansal tablolarının Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) 2021 Sürümünün ve TTK'ya göre bağımsız denetime tabi olmayıp ihtiyari olarak Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını veya BOBİ FRS'yi uygulamayan, TTK'nın 64 ilâ 88'inci madde hükümlerine tabi gerçek ve tüzel kişilerin finansal tablolarının Küçük ve Mikro İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standartları (KÜMİ FRS)'nin enflasyon muhasebesi uygulaması sonrası ortaya çıkan gereklilikler nedeniyle değiştirilmesine ve değiştirilmiş hallerinin yayımlanmasına karar verildi.
Küçük ve Mikro İşletmelere Yönelik Kar veya Zarar Tablosuna "Parasal Pozisyon Kazançları (Kayıpları)" kalemi eklendi. Söz konusu değişiklikler 1/1/2024 tarihi ve sonrasında başlayan hesap dönemlerinde geçerli olmak üzere yayımlandığı tarihle yürürlüğe girecek ve ilk defa uygulandığı hesap döneminin başından itibaren ileriye yönelik olarak uygulanacak. Erken uygulamaya izin verilmektedir. Erken uygulama halinde bu husus dipnotlarda açıklanır.
BOBİ FRS'de ise gerek münferit gerekse konsolide kar veya zarar tablosunda "Net Parasal Pozisyon Kazançları" ile "Net Parasal Pozisyon Kayıpları" kalemleri silindi ve yerine "Net Parasal Pozisyon Kazançları (Kayıpları)" kalemi eklendi.
i) Doğrudan yönteme göre hazırlanan konsolide ve münferit nakit akış tablolarına:
(1) Esas Faaliyetlere İlişkin Enflasyon Etkisi
(2) Yatınm Faaliyetlerine İlişkin Enflasyon Etkisi
(3) Finansman Faaliyetlerine İlişkin Enflasyon Etkisi
(4) Enflasyon Etkisi
(5) Nakit ve Nakil Benzerlerine İlişkin Enflasyon Etkisi
ii) Dolaylı yönteme göre hazırlanan konsolide ve münferit nakit akış tablolarına:
(1) Parasal Pozisyon Kazançları (Kayıpları) İle İlgili Düzeltmeler
(2) Esas Faaliyeılere İlişkin Enflasyon Etkisi
(3) Yatınm Faaliyetlerine İlişkin Enflasyon Etkisi
(4) Finansman Faaliyetlerine İlişkin Enflasyon Etkisi
(5) Enflasyon Etkisi
(6) Nakit ve Nakit Benzerlerine ilişkin Enflasyon Etkisi
kalemleri eklenmiştir.

KÜRESEL ASGARİ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİNİN UYGULANDIĞI YERLERİN BELİRLENMESİ

OFİSLERİN KONUTA DÖNÜŞMESİNE İMKAN TANINDI

TRANSİT TİCARETTE KURUMLAR VERGİSİ İNDİRİMİ - KURUMLAR VERGİSİ ORANININ İNDİRİMLİ UYGULANMASI

BAZI VARLIKLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

YURT DIŞINDAN ELDE EDİLEN KAZANÇ VE İRATLAR İÇİN VERGİ GELİR VERGİSİ İSTİSNASI

ÇALIŞANLARA PAY SENEDİ VERİLMEK SURETİYLE SAĞLANAN MENFAATLERDE ÜCRET İSTİSNASI

NİTELİKLİ HİZMET PERSONELİNİN ÜCRETLERİNDE İSTİSNAYA DAİR TEBLİĞ

AKARYAKIT VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ ÖTV'LERİNE İLİŞKİN KARARLAR

DAVA DİLEKÇESİNDE YER ALMAYAN BİR TALEP, KISMEN İSLAH YOLUYLA DAVAYA DAHİL EDİLEMEZ

TAKSİ PLAKA SATIŞLARINA İSTİSNA GETİREN , ELEKTRONİK TEBLİGAT DÜZENLEMELERİ YAPAN KANUN YAYIMLANDI

SGK'DAN İNŞAAT VE İHALE KONUSU İŞLERDE İLİŞİKSİZLİK BELGESİ ALINMASINA DAİR GENELGE

2025 YILI HESAP DÖNEMİNE AİT KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ TASDİK RAPORLARININ VERİLME SÜRESİ UZATILDI

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

