Haberler
KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULU KARARLARI
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu , BOBİ FRS ,KÜMİ FRS ve Finansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi'nde değişiklik yapan kararlar ile Katılım Finans Muhasebe Standartlarını (KFMS) uygulayan katılım finans kuruluşları için ara dönem finansal raporlama ilkelerini belirleyen kararı yayımladı.
Türk Ticaret Kanununa göre bağımsız denetime tabi olup Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını uygulamayan işletmelerin münferit ve konsolide finansal tablolarının Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) 2021 Sürümünün ve TTK'ya göre bağımsız denetime tabi olmayıp ihtiyari olarak Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını veya BOBİ FRS'yi uygulamayan, TTK'nın 64 ilâ 88'inci madde hükümlerine tabi gerçek ve tüzel kişilerin finansal tablolarının Küçük ve Mikro İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standartları (KÜMİ FRS)'nin enflasyon muhasebesi uygulaması sonrası ortaya çıkan gereklilikler nedeniyle değiştirilmesine ve değiştirilmiş hallerinin yayımlanmasına karar verildi.
Küçük ve Mikro İşletmelere Yönelik Kar veya Zarar Tablosuna "Parasal Pozisyon Kazançları (Kayıpları)" kalemi eklendi. Söz konusu değişiklikler 1/1/2024 tarihi ve sonrasında başlayan hesap dönemlerinde geçerli olmak üzere yayımlandığı tarihle yürürlüğe girecek ve ilk defa uygulandığı hesap döneminin başından itibaren ileriye yönelik olarak uygulanacak. Erken uygulamaya izin verilmektedir. Erken uygulama halinde bu husus dipnotlarda açıklanır.
BOBİ FRS'de ise gerek münferit gerekse konsolide kar veya zarar tablosunda "Net Parasal Pozisyon Kazançları" ile "Net Parasal Pozisyon Kayıpları" kalemleri silindi ve yerine "Net Parasal Pozisyon Kazançları (Kayıpları)" kalemi eklendi.
i) Doğrudan yönteme göre hazırlanan konsolide ve münferit nakit akış tablolarına:
(1) Esas Faaliyetlere İlişkin Enflasyon Etkisi
(2) Yatınm Faaliyetlerine İlişkin Enflasyon Etkisi
(3) Finansman Faaliyetlerine İlişkin Enflasyon Etkisi
(4) Enflasyon Etkisi
(5) Nakit ve Nakil Benzerlerine İlişkin Enflasyon Etkisi
ii) Dolaylı yönteme göre hazırlanan konsolide ve münferit nakit akış tablolarına:
(1) Parasal Pozisyon Kazançları (Kayıpları) İle İlgili Düzeltmeler
(2) Esas Faaliyeılere İlişkin Enflasyon Etkisi
(3) Yatınm Faaliyetlerine İlişkin Enflasyon Etkisi
(4) Finansman Faaliyetlerine İlişkin Enflasyon Etkisi
(5) Enflasyon Etkisi
(6) Nakit ve Nakit Benzerlerine ilişkin Enflasyon Etkisi
kalemleri eklenmiştir.

TURİZM ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

İNTERNETTE YAPILAN TİCARİ FAALİYELERE İLİŞKİN BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

KURUMLAR VERGİSİ MÜKELLEFLERİNİN FON KAZANÇLARINDAN TEVKİFAT YAPILACAK

İHRACAT, TRANSİT TİCARET İLE DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLERDE VERGİ İSTİSNASINA DAİR MEVZUATTA DEĞİŞİKLİK

YATIRIM PROJELERİNİN STRATEJİK ÖNCELİK VE TEKNİK DEĞERLENDİRMESİNE DAİR TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ

KARŞIT İNCELEME TUTANAKLARININ ELEKTRONİK OLARAK GÖNDERİLMESİNE İLİŞKİN SÜRE UZATILDI

TORBA KANUNLAR YAYIMLANDI

MOTORLU KARA TAŞITLARININ KİRALANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

MOTORİNDE AĞUSTOS SONUNA KADAR ÖTV SIFIRLANDI

BİNALARIN YIKILMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK - PROJE VE KONTROLLUK İŞLERİNDE FİYAT ARTIŞI

YATIRIMLARA PROJE BAZLI DEVLET YARDIMI VERİLMESİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK

2027 YILI EMLAK VERGİSİNİN HESAPLANMASINDA KULLANILACAK İNŞAAT MALİYET BEDELLERİ

FİRMALARIN YURT DIŞI KAYNAKLI DÖVİZLERİNİN TÜRK LİRASINA DÖNÜŞÜMÜNÜN DESTEKLENMESİ UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILDI

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE FATURA DÜZENLENMESİ VE TEMİNAT VERİLMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

