Haberler
KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULU KARARLARI
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu , Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu tarafından "Supplier Finance Arrangements -Amendments to IAS 7 and IFRS 7 " başlığıyla yayımlanan Tedarikçi Finansmanı Anlaşmaları TMS 7 ile TFRS 7 'ye İlişkin Değişiklikler ile "International Tax Reform—Pillar Two Model Rules- Amendments to IAS 12" başlığıyla yayımlanan Uluslararası Vergi Reformu—İkinci Sütun Modeli Kuralları -TMS12 'ye ilişkin Değişiklikler " hakkında kararları yayımladı.
Tedarikçi finansmanı anlaşmaları bir veya daha fazla finansman sağlayıcısının işletmenin tedarikçilerine borçlu olduğu tutarların ödemesini üstlenmesi ve işletmenin, tedarikçilere ödeme yapıldığı tarihte veya daha sonrasında anlaşmaların durum ve koşullarına göre geri ödemeyi kabul etmesi olarak nitelendirilir.
Faturadaki vade tarihiyle karşılaştırıldığında bu anlaşmalar, işletmeye uzatılmış vadeler sağlarken; işletmenin tedarikçilerine daha erken vadeler sunmaktadır. Tedarikçi finansmanı anlaşmaları çoğunlukla tedarik zinciri finansmanı, borç finansmanı ya da ters faktöring anlaşmaları olarak da adlandırılmaktadır. Bununla birlikte, işletmeye sadece kredi teminatı sağlayan anlaşmalar (örneğin, finansal teminatlar ve teminat olarak kullanılan akreditifler) ya da borçlu olunan tutarların bir tedarikçiye doğrudan ödenmesi için işletmenin kullandığı araçlar (örneğin, kredi kartları) tedarikçi finansmanı anlaşmaları değildir.
TMS 7 'de yapılan değişikliğe göre işletme tedarikçi finansman anlaşmalarına ilişkin bilgileri finansal tablo kullanıcılarının bu anlaşmaların isletmenin yükümlülükleri ile nakit akışları ve maruz kaldığı likidite riski üzerindeki etkilerini değerlendirmelerini sağlayacak seklide açıklar.

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

2023 YIL SONU DEFTER TASDİKLERİ - 2024 YILINDA TUTULACAK DEFTERLER

KUR KORUMALI MEVDUAT SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SÜRESİ YENİDEN UZATILDI

AİLE VE GENÇLİK FONU KURULMASI HAKKINDA KANUN

ANAYASA MAHKEMESİ VERGİ KAÇAKÇILIĞI SUÇLARINDA CEZA İNDİRİMİ İÇİN GETİRİLEN ŞARTI İPTAL ETTİ

ELEKTRONİK TEBLİGAT YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

GEÇİCİ İŞ İLİŞKİSİ MEVZUATINA AYKIRI İŞLEM YAPILMASI HAKKINDA SGK GENEL YAZISI

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ’DE DEĞİŞİKLİK

ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERİN EN AZ SERMAYE TUTARLARI ARTIRILDI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN FİNANSAL TABLOLARININ ENFLASYONA GÖRE DÜZELTİLMESİ

2023 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

İTHALATTA GÖZETİM VE KORUNMA ÖNLEMİ UYGULAMALARI KAPSAMINDA HESAPLANAN KATMA DEĞER VERGİSİNİN İNDİRİM HAKKI KALDIRILDI
