Haberler
KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULU KARARLARI
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu , Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu tarafından "Supplier Finance Arrangements -Amendments to IAS 7 and IFRS 7 " başlığıyla yayımlanan Tedarikçi Finansmanı Anlaşmaları TMS 7 ile TFRS 7 'ye İlişkin Değişiklikler ile "International Tax Reform—Pillar Two Model Rules- Amendments to IAS 12" başlığıyla yayımlanan Uluslararası Vergi Reformu—İkinci Sütun Modeli Kuralları -TMS12 'ye ilişkin Değişiklikler " hakkında kararları yayımladı.
Tedarikçi finansmanı anlaşmaları bir veya daha fazla finansman sağlayıcısının işletmenin tedarikçilerine borçlu olduğu tutarların ödemesini üstlenmesi ve işletmenin, tedarikçilere ödeme yapıldığı tarihte veya daha sonrasında anlaşmaların durum ve koşullarına göre geri ödemeyi kabul etmesi olarak nitelendirilir.
Faturadaki vade tarihiyle karşılaştırıldığında bu anlaşmalar, işletmeye uzatılmış vadeler sağlarken; işletmenin tedarikçilerine daha erken vadeler sunmaktadır. Tedarikçi finansmanı anlaşmaları çoğunlukla tedarik zinciri finansmanı, borç finansmanı ya da ters faktöring anlaşmaları olarak da adlandırılmaktadır. Bununla birlikte, işletmeye sadece kredi teminatı sağlayan anlaşmalar (örneğin, finansal teminatlar ve teminat olarak kullanılan akreditifler) ya da borçlu olunan tutarların bir tedarikçiye doğrudan ödenmesi için işletmenin kullandığı araçlar (örneğin, kredi kartları) tedarikçi finansmanı anlaşmaları değildir.
TMS 7 'de yapılan değişikliğe göre işletme tedarikçi finansman anlaşmalarına ilişkin bilgileri finansal tablo kullanıcılarının bu anlaşmaların isletmenin yükümlülükleri ile nakit akışları ve maruz kaldığı likidite riski üzerindeki etkilerini değerlendirmelerini sağlayacak seklide açıklar.

BAZI YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARIM İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

İŞLETMELERE DAHİL OLMAYAN ŞAHISLARA AİT ARAÇLARA TAŞIT TANIMA BİRİMİ TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

YURT DIŞINA ÇIKIŞLARDA 185.000 TL Yİ AŞAN TUTARLARIN BİLDİRİLMEMESİ HALİNDE BU PARAYA EL KONULACAK

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

2025 BİRİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

YURT DIŞINA SERBESTÇE ÇIKARILABİLECEK PARA TUTARI 185.000 TL'YE ÇIKARILDI

KDV İADE TALEBİNDE BULUNULABİLECEK ALT SINIR 10.000 T.L. OLARAK BELİRLENDİ

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÖTVSİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİNİN DÜZELTİLMESİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

2025 YILINDA UYGULACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI

TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK
