Haberler
EMLAKÇILIK YAPMAK İÇİN YETKİ BELGESİ ALMA ZORUNLULUĞU HAKKINDA YÖNETMELİK
Ticaret Bakanlığı, taşınmaz ticareti hakkında yönetmelikte değişiklikler yapan yönetmeliği yayımladı. Yönetmeliğe göre taşınmaz ticareti, yetki belgesine sahip işletme ve sözleşmeli işletmeler tarafından yapılabilecek.
Söz konusu değişiklikler yerlerine işlenmiş en güncel hali ile Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin tamamını okumak için tıklayın.
Halen emlakçılık faaliyetinde bulunan işletmelere yetki belgesi almaları için verilen geçiş süreci 31 Ağustos 2020'de sona erdi. Yetki belgesi almadan emlakçılık faaliyetinde bulunulamayacak ; bu işletmeler hakkında idari yaptırım uygulanacak.
Daha önce bir iş yerinde birden fazla emlak işletmesi faaliyet gösterse dahi bunlardan yalnızca biri için yetki belgesi verilirken , bundan böyle aynı iş yerinde faaliyet gösteren tüm işletmeler için ayrı ayrı yetki belgesi alınması gerekecek.
Yetki belgesi, işletmenin bulunduğu yerdeki ticaret il müdürlüğünü tarafından, Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden verilecek, yenilenecek ve iptal edilecek.
Emlak danışmanlarının en az lise mezunu olması ve sorumlu emlak danışmanlarından en az birinin seviye 5, emlak danışmanlarının ise seviye 4 mesleki yeterlilik belgesine sahip olması şartları aranacak.
Yetki belgesi, her bir işletme ve sözleşmeli işletme için ayrı ayrı düzenlenecek ve devredilemeyecek. Taşınmaz ticaretiyle iştigal edilen iş yeri ikamet amacıyla kullanılamayacak ve bu iş yerinde başka bir ticari faaliyette bulunulamayacak.
İnternet ortamında taşınmaz ticaretine yönelik ilan verilmesine aracılık edenler aynı taşınmaza yönelik birden fazla işletme veya sözleşmeli işletme tarafından ilan verilmesi durumunda, o taşınmaza ilişkin yetkilendirme sözleşmesine taraf olan işletme veya sözleşmeli işletmenin talebi halinde yetkisiz verilen ilanları yayımdan derhal kaldıracaklar.
Alım satıma aracılık hizmetine ilişkin hizmet bedeli oranı, satış bedelinin katma değer vergisi hariç %4'ünden, kiralamalarda ise kira bedelinin bir aylık tutarından fazla olamayacak.

KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA UZMANLIĞINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURUMU VERBİS’E KAYIT İÇİN İSTİSNA LİMİTİNİ ARTIRDI

İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TFRS'LERE İLİŞKİN YILLIK İYİLEŞTİRMELER YAYIMLANDI

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DENETİM EKİPLERİNİN MUAFİYET SÜRESİ UZATILDI

VERGİ BORÇLULARININ AÇIKLANMASINA DAİR TEBLİĞ

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

YAPI MÜTEAHHİTLEĞİ VE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

REKABET YASAĞINA AYKIRILIK DAVALARI ASLİYE TİCARET MAHKEMELERİNDE AÇILACAK

DAHİLDE İŞLEME REJİMİNDE EK SÜRE

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARI

BEYANNAMELERDEN ALINAN DAMGA VERGİSİ ARTIRILDI

BAZI İŞLEMLERDEN ALINACAK HARÇ TUTARLARI ARTIRILDI

YAT VE GEZİNTİ GEMİLERİNİN TESLİMİNDE ÖTV ALINACAK
