Haberler
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı , Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliği yayımladı. Yönetmelikte, Danıştay'ın iptal kararları doğrultusunda bazı projelerde sayısal ve hacimsel düzenlemelere gidildi.
Söz konusu değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğini okumak için tıklayın.
Yönetmelikte ÇED sürecinin duyurulmasına yönelik maddede Danıştay'ın iptal kararı doğrultusunda düzenleme yapıldı. Buna göre ÇED sürecinin başladığı, ÇED başvuru dosyasının halkın görüşüne açıldığı ve ÇED süreci tamamlanana kadar projeye ilişkin görüş ve önerilerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığa verilebileceğine dair duyurunun yapılması zorunlu hale getirildi.
400,000 ton/yıl ve üzeri kırma, eleme, yıkama, kurutma ve cevher hazırlama işlemlerinden en az birini yapan madencilik tesislerine ilişkin projeler de ÇED uygulanacak projeler listesine dahil edildi.
ÇED sürecine dahil olan rüzgar enerji santrallerinde, türbin sayısı düzenlemesine gidildi. Bu kapsamda 15 ve üzeri türbin sayısına sahip rüzgar enerji santralleri ile denizüstü rüzgâr enerji santralleri ÇED sürecine dahil olacak. Bu sayının altında türbin sayısında sahip olan rüzgar enerji santralleri ise çevresel etkileri ön inceleme ve değerlendirmeye tabi projeler kapsamında değerlendirilecek.

BİNA; TAMİRAT, TADİLAT, TESİSAT, GÜÇLENDİRME VE YIKIM İŞLERİNDE ASGARİ İŞÇİLİK

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURULUNUN BİRLEŞMELERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KARARI

KENDİSİNE AİT BÜROSU OLAN MESLEK MENSUBU BAŞKA BİR BÜRODA YA DA ŞİRKETTE MESLEKİ FAALİYETTE BULUNAMAYACAK

MÜSTAKİL KONUTLARDA GARAJLAR İÇİN RUHSAT ALMA ZORUNLULUĞUNDA DEĞİŞİKLİK

SGK 2026 YILINDA PRİME ESAS KAZANCA DAHİL EDİLMEYECEK YEMEK BEDELİ VE DİĞER BAZI İŞLEMLER HAKKINDA GENELGEYİ YAYIMLADI

BORÇLU BAĞ-KUR VE GENEL SAĞLIK SİGORTALILARI SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANABİLECEK

YURT DIŞINDAN POSTAYLA GELEN EŞYADA GÜMRÜK VERGİSİ İSTİSNASI KALDIRILDI

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEVLET KATKISI DÜŞÜRÜLDÜ

2026 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

2026 YILI İÇİN DEFTER TUTMA VE VERGİ USUL KANUNDAKİ DİĞER HADLER BELLİ OLDU

2026 YILI İÇİN GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN HAD VE TUTARLAR BELİRLENDİ

POSTA VE HIZLI KARGO YOLUYLA TAŞINAN EŞYANIN GÜMRÜK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

TEMERRÜT FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

