Haberler
BORÇ YAPILANDIRMA KANUNU KAPSAMINDA YURT DIŞINDA BULUNAN VARLIKLARIN TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ
Söz konusu Tebliği okumak için tıklayın.
Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, 31 Aralık'a kadar Türkiye’ye getiren gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecek. Türkiye’ye getirilen varlıkların, ülkeye sokulmasında herhangi bir vergi ödenmeyecek.Yurt dışından getirilen varlıklar nedeniyle, hiçbir şekilde geçmişe dönük bir vergi incelemesi yapılmayacağı gibi başka suretlerle de hiçbir vergi türü yönünden tarhiyat da yapılmayacak.
Banka veya aracı kurumlar ya da Gümrük İdaresi ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlar Türkiye’ye getirilen varlığın daha önceden yurt dışında hangi şekilde tasarruf edildiğine veya değerlendirildiğine (örneğin; alım, satım, itfa gibi tasarruflar ile varlığın çeşitli şekillerde değerlendirilmesi sonucunda ortaya çıkan her türlü kazanç ve iratlar gibi) ilişkin olarak ayrıca bir inceleme ve araştırma yapmayacaklar ve Tebliğ eki Form ve ekleri dışında herhangi bir belge istemeyecekler.
Türkiye’ye getirilen varlıkların ülkeye sokulmasında herhangi bir vergi ödenmeyecek. Gerçek ve tüzel kişiler, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, Türkiye’deki banka veya aracı kurumlarda mevcut ya da yeni açılacak bir hesaba transfer edebilecek veya fiziki olarak Türkiye’ye getirebilecek.
Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, Türkiye’ye getirildiği veya bildirildiği tarih itibarıyla, aşağıdaki değerleme ölçütleri ile değerlenecek.
a) Türk lirası cinsinden para, itibari (nominal) değeriyle.
b) Altın, rayiç bedeliyle.
c) Döviz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz alış kuruyla.
ç) Menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarından;
- Hisse senedi gibi pay senetleri, varsa borsa rayiciyle, borsa rayici yoksa rayiç bedeliyle, bu bedel tespit edilemiyorsa alış bedeliyle, alış bedeli de belli değilse itibari (nominal) değeriyle.
- Tahvil, bono, eurobond gibi borçlanma araçları, varsa borsa rayiciyle, borsa rayici yoksa rayiç bedeliyle, bu bedel tespit edilemiyorsa alış bedeliyle, alış bedeli de belli değilse itibari (nominal) değeriyle.
- Yatırım fonu katılma belgeleri, ilgili piyasasında belirlenmiş kapanış fiyatıyla.
- Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri gibi türev araçlar, varsa borsa rayiciyle, borsa rayici yoksa rayiç bedeliyle, bu bedel tespit edilemiyorsa alış bedeliyle, alış bedeli de belli değilse itibari (nominal) değeriyle.
Rayiç bedel, söz konusu varlıkların sahiplerince Türkiye’ye getirildiği veya bildirildiği tarih itibarıyla belirlenen alım-satım bedeli olup bu bedelin gerçek durumu yansıtması gerekiyor.
Borsa rayiciyle değerlenecek varlıkların borsa rayicinin belirlenmesinde, söz konusu varlıkların Türkiye’ye getirildiği veya bildirildiği tarihte işlem gördüğü yurt içi veya yurt dışındaki borsalarda oluşan değerler dikkate alınacak.
Döviz cinsinden varlıklarda, bunların Türkiye’ye getirildiği veya bildirildiği tarihteki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz alış kuru dikkate alınacak.

ASGARİ ÜCRET 1 OCAK 2026'TEN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE %27 ARTIRILDI!

KARŞIT İNCELEME YAZISINA SÜRESİNDE CEVAP VERMEYENLERE ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI KESİLECEK

2026 YILINDA UYGULANACAK KİMLİK KARTI,PASAPORT ,EHLİYET GİBİ DEĞERLİ KAĞIT BEDELLERİ

2025 YILININ 4. GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

İHRACATÇI FİRMALARA RESİM VE HARÇ İSTİSNASI İÇİN VERİLEN SÜRE UZATILDI

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 30 HAZİRANA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

2025 YILINDA 4. GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİ İÇİN BEYANNAME VERİLECEK - EMLAK VERGİSİ ARTIŞINDA ÜST SINIR BELİRLENDİ

TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE 2026 YILINDA UYGULANACAK OLAN İDARİ PARA CEZALARI

2026 YILI SMMM VE YMMM ASGARİ ÜCRET TARİFESİ BELLİ OLDU

KARŞIT İNCELEME ZORUNLULUĞUNA DAİR SINIR ARTIRILDI

2025 YIL SONU DEFTER TASDİKLERİ - 2026 YILINDA TUTULACAK DEFTERLER

BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇECEKLERİN KULLANACAKLARI BELGELER , DEFTER KAYITLARI VE BEYANNAMELERİNİN VERİLMESİ

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARINDA DEĞİŞİKLİK

