Haberler
AR-GE PERSONELİ ÜCRETLERİ STOPAJ TEŞVİKİNDE ÇALIŞMA SÜRESİ ORANI %75'E ÇIKARILDI
Teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge veya tasarım merkezlerinde istihdam edilen personele verilen ücretlerde 31/12/2023 tarihine kadar toplam çalışma süresinin yüzde 75’i kadar söz konusu bölge ve merkezler dışında geçirdikleri süreler için de stopaj teşviki verilecek.Yani söz konusu personel, diğer şartların da sağlanması halinde çalışma süresinin yüzde 75’ini söz konusu bölge ve merkezler dışında geçirse dahi gelir vergisi stopaj desteğinden yararlanılabilecek.
4691 sayılı Kanun kapsamında Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununu okumak için tıklayın.
5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanunu okumak için tıklayın.
Söz konusu oran değişikliği 5806 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yapıldı. Değişiklikten önce söz konusu oran %50 olarak uygulanıyordu.
Teknoloji Geliştirme Bölgesinde çalışan AR-GE, tasarım ve destek personelinin 31/12/2028 tarihine kadar, bu görevleri ile ilgili ücretleri üzerinden hesaplanan gelir vergisi; verilecek muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiden indirilmek suretiyle terkin ediliyor.
Ayrıca 5746 sayılı Kanun kapsamında çalışan Ar-Ge ve destek personeli ile Kanun kapsamında sayılan kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen tasarım projelerinde ve tasarım merkezlerinde çalışan tasarım ve destek personelinin; bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretlerinin doktoralı olanlar ile desteklenecek program alanlarından birinde en az yüksek lisans derecesine sahip olanlar için yüzde doksan beşi, yüksek lisanslı olanlar ile desteklenecek program alanlarından birinde lisans derecesine sahip olanlar için yüzde doksanı ve diğerleri için yüzde sekseni, verilecek muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiden indirilebiliyor.
Her iki teşvik için de ilgili personelin bu merkezler dışında geçirdikleri sürelerin stopajı teşvikine konu edilen toplam çalışma sürelerinin daha önce 4625 sayılı Cumhurbaşkanı Karar ile belirlenen yüzde ellisini aşmama şartı 5806 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yüzde yetmiş beşe çıkarıldı.

7554 VE 7557 SAYILI TORBA KANUNLAR YAYIMLANDI

OTOMOBİL ÖTV ORANLARINI DEĞİŞTİREN 10115 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI

İZİNSİZ ÇALIŞTIĞI İÇİN HAKLARINDA SINIR DIŞI ETME KARARI ALINAN YABANCILARIN ÇEŞİTLİ MASRAFLARININ İŞVERENLERİNDEN TAHSİLİ

ELEKTRONİK YOKLAMALARDA POLİS VEYA MUHTAR İMZASI ARANMAYACAK

NİSAN - HAZİRAN 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

YARGITAY BANKALARIN EMEKLİ MAAŞINA BLOKE KOYABİLECEĞİNE HÜKMETTİ

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7440 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 9)

İŞ KANUNA GÖRE İDARİ PARA CEZASI VERİLME ESASLARI YENİDEN DÜZENLENDİ

DEPREM BÖLGESİNDE MÜCBİR SEBEP KAPSAMINDAKİ MÜKELLEFLERİN BORÇ YAPILANDIRMA SÜRELERİ UZATILDI

İŞSİZLİK SİGORTASI FONU'NDAN İSTİHDAMIN ARTIRILMASI İÇİN KULLANILACAK ORAN ARTIRILDI

ZAYİ BELGESİ İSTEME SÜRESİ 30 GÜNE ÇIKARILDI

İHRACATÇI FİRMALARIN TAAHHÜT HESAPLARINI KAPATMASINDA KOLAYLIK

VERGİ BORÇLARININ TECİLİNDE TEMİNAT ARANILMAYACAK TUTAR ARTIRILDI
