Haberler
AR-GE PERSONELİ ÜCRETLERİ STOPAJ TEŞVİKİNDE ÇALIŞMA SÜRESİ ORANI %75'E ÇIKARILDI
Teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge veya tasarım merkezlerinde istihdam edilen personele verilen ücretlerde 31/12/2023 tarihine kadar toplam çalışma süresinin yüzde 75’i kadar söz konusu bölge ve merkezler dışında geçirdikleri süreler için de stopaj teşviki verilecek.Yani söz konusu personel, diğer şartların da sağlanması halinde çalışma süresinin yüzde 75’ini söz konusu bölge ve merkezler dışında geçirse dahi gelir vergisi stopaj desteğinden yararlanılabilecek.
4691 sayılı Kanun kapsamında Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununu okumak için tıklayın.
5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanunu okumak için tıklayın.
Söz konusu oran değişikliği 5806 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yapıldı. Değişiklikten önce söz konusu oran %50 olarak uygulanıyordu.
Teknoloji Geliştirme Bölgesinde çalışan AR-GE, tasarım ve destek personelinin 31/12/2028 tarihine kadar, bu görevleri ile ilgili ücretleri üzerinden hesaplanan gelir vergisi; verilecek muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiden indirilmek suretiyle terkin ediliyor.
Ayrıca 5746 sayılı Kanun kapsamında çalışan Ar-Ge ve destek personeli ile Kanun kapsamında sayılan kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen tasarım projelerinde ve tasarım merkezlerinde çalışan tasarım ve destek personelinin; bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretlerinin doktoralı olanlar ile desteklenecek program alanlarından birinde en az yüksek lisans derecesine sahip olanlar için yüzde doksan beşi, yüksek lisanslı olanlar ile desteklenecek program alanlarından birinde lisans derecesine sahip olanlar için yüzde doksanı ve diğerleri için yüzde sekseni, verilecek muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiden indirilebiliyor.
Her iki teşvik için de ilgili personelin bu merkezler dışında geçirdikleri sürelerin stopajı teşvikine konu edilen toplam çalışma sürelerinin daha önce 4625 sayılı Cumhurbaşkanı Karar ile belirlenen yüzde ellisini aşmama şartı 5806 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yüzde yetmiş beşe çıkarıldı.

BAZI YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARIM İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

İŞLETMELERE DAHİL OLMAYAN ŞAHISLARA AİT ARAÇLARA TAŞIT TANIMA BİRİMİ TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

YURT DIŞINA ÇIKIŞLARDA 185.000 TL Yİ AŞAN TUTARLARIN BİLDİRİLMEMESİ HALİNDE BU PARAYA EL KONULACAK

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

2025 BİRİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

YURT DIŞINA SERBESTÇE ÇIKARILABİLECEK PARA TUTARI 185.000 TL'YE ÇIKARILDI

KDV İADE TALEBİNDE BULUNULABİLECEK ALT SINIR 10.000 T.L. OLARAK BELİRLENDİ

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÖTVSİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİNİN DÜZELTİLMESİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

2025 YILINDA UYGULACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI

TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK
