Haberler
AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE FATURA DÜZENLENMESİ VE TEMİNAT VERİLMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK
Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren işletmelerden teminat alınması uygulamasıın düzenlendiği Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 531)’nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ (Sıra No: 553) yayımlandı. Sigorta şirketleri tarafından verilen kefalet senetleri de teminat olarak kabul edilecek.
Söz konusu değişiklikler işlenmiş en güncel hali ile Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 531)'i okumak için tıklayın.
Banka teminat mektupları ile sigorta şirketleri tarafından verilen kefalet senetleri, bu Tebliğ ekindeki (EK 1 ve EK 2) örneklere uygun olarak ilgisine göre bankalar veya sigorta şirketleri tarafından süresiz ve şartsız olarak düzenlenecek ve ilgili banka veya sigorta şirketinden alınacak teyit üzerine kabul edilecek.
Alınan teminat, mükellefin faaliyetine son vermesi, teminat verilen lisanslarının yenilenmemesi, sonlandırılması veya iptal edilmesi durumunda, vergi borcunun bulunmaması ve hakkında devam eden bir vergi incelemesinin koşuluyla mükellefin talebi üzerine iade edilecek.
Teminat vermekle yükümlü olanlardan; süresinde hiç teminat vermeyen, eksik teminat veren ya da daha önce verdikleri teminatları tamamlamaları gereken süre içinde tamamlamayanlar adına, Vergi Usul Kanunun mükerrer 355 inci maddesinin birinci fıkrası gereğince, özel usulsüzlük cezası kesilecek.Yeni işe başlayanlar ile öteden beri faaliyette bulunup ilk defa teminata tabi lisansa sahip olan mükelleflere söz konusu ceza 10 kat olarak uygulanacak.

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARINDA DEĞİŞİKLİK

İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

GVK GEÇİCİ 67.MADDENİN SÜRESİ 31.12.2030'A UZATILDI

SERMAYENİN KAYBI, BORCA BATIK OLMA DURUM HESAPLARINDA KUR FARKI ZARARLARI

KVKK OTELLERDE KİMLİK FOTOKOPİSİ ÇEKİLMESİNİ VERİ İHLALİ SAYDI

BELGESİZ TURİSTİK TESİSLERE CEZA KESİLECEK

BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇECEKLER KULLANACAKLARI BELGELERİ ODALARDAN TEMİN EDEBİLECEKLER

2025 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

KIYMETLİ MADEN FAALİYETİ İLE DÖVİZ BÜFELERİNİN FAALİYET İZİN ÜCRETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE DAİR DEĞER ARTIŞ PAYI ALINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM ORANI ARTIRILDI

HİBRİT OTOMOBİLLERE UYGULANAN ÖTV ORANININ VERGİ HATASI OLMADIĞI HAKKINDA DANIŞTAY KARARI

GECİKME ZAMMI ,TECİL FAİZİ VE 3095 SAYILI KANUNLA BELİRLENEN FAİZ ORANLARI

