Haberler
2026 YILI EMLAK VERGİSİNİN HESAPLANMASINDA KULLANILACAK İNŞAAT MALİYET BEDELLERİ
Emlak vergisine esas olmak üzere gelecek yıl uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedellerinin tespit edildiği EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 87) Resmi Gazete'de yayımlandı. Metrekare inşaat maliyet bedelleri 2025'e göre yaklaşık olarak % 28,34 oranında artırıldı.
Mesken binaları açısından betonarme lüks inşaatlar için metrekare ortalama maliyet bedelleri 12.853,52 lira, birinci sınıf inşaatlar için 8.026,99 lira, ikinci sınıf inşaatlar için 5.359,06 lira, üçüncü sınıf inşaatlar için 3.795,37 lira olarak tespit edildi.
Tebliğ ile fabrika,okul,idare binaları,spor salonları gibi başka türden binaların da metrekare normal inşaat bedelleri belirleniyor.
Emlak vergisine esas olacak değerler Emlak Vergisi Kanun'unun 29. Maddesine göre belirlenir. Vergi değeri binalar için, tespit ve ilan edilen bina metrekare normal inşaat maliyetleri ile arsa veya arsa payı değeri esas alınarak hesaplanmaktadır.
Bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, uygulanacağı yıldan dört ay önce tespit ve Resmi Gazete ile ilan edilir.
Vergi değerine esas alınacak arsalara ve arazi birim değerleri ise Vergi Usul Kanun'unun mükerrer 49. maddesinde belirlenen esaslarda dört yılda bir takdir komisyonları tarafından tespit edilir.
Takdir komisyonunca tespit edilen arsalara ait takdir değerlerine ilişkin listeler ilgili belediyenin ilana mahsus yerlerinde takdirin yapıldığı yılın ertesi yılının Mayıs ayı sonuna kadar asılı kalır.

BÜYÜKŞEHİRLERDE BASİT USUL MÜKELLEFİYET HAKKINDA CUMHURBAŞKANI KARARINDA DEĞİŞİKLİK

İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

GVK GEÇİCİ 67.MADDENİN SÜRESİ 31.12.2030'A UZATILDI

SERMAYENİN KAYBI, BORCA BATIK OLMA DURUM HESAPLARINDA KUR FARKI ZARARLARI

KVKK OTELLERDE KİMLİK FOTOKOPİSİ ÇEKİLMESİNİ VERİ İHLALİ SAYDI

BELGESİZ TURİSTİK TESİSLERE CEZA KESİLECEK

BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇECEKLER KULLANACAKLARI BELGELERİ ODALARDAN TEMİN EDEBİLECEKLER

2025 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

KIYMETLİ MADEN FAALİYETİ İLE DÖVİZ BÜFELERİNİN FAALİYET İZİN ÜCRETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE DAİR DEĞER ARTIŞ PAYI ALINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM ORANI ARTIRILDI

HİBRİT OTOMOBİLLERE UYGULANAN ÖTV ORANININ VERGİ HATASI OLMADIĞI HAKKINDA DANIŞTAY KARARI

GECİKME ZAMMI ,TECİL FAİZİ VE 3095 SAYILI KANUNLA BELİRLENEN FAİZ ORANLARI

