Haberler
ZOR DURUMDAKİ MÜKELLEFLERİN BORÇLARI TECİL EDİLEBİLECEK
Vergiye uyumlu mükelleflerin borçlarının tecili hakkında 2018/11284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı okumak için tıklayın.
Vergiye uyumlu mükelleflerin borçlarının tecili hakkındaki Tebliğ için tıklayın.
Zor durumdaki işverenlerin SGK'ya olan borçlarının taksitlendirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı için tıklayın.
Söz konusu kriterler ticari, zirai ve mesleki faaliyeti nedeniyle yıllık gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olan borçlular; bilanço esasına göre defter tutanlar, işletme/zirai işletme hesabı esasına göre defter tutanlar, ticari kazancı basit usulde tespit edilenler ve serbest meslek kazanç defteri tutanlar şeklinde gruplandırılmak suretiyle belirlendi.
Bilanço esasına göre defter tutan yıllık gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerinin çok zor durum halinin tespitinde aşağıdaki mali göstergeler kullanılacak.
Nakit Oranı : |
(Hazır Değerler + Menkul Kıymetler)/ Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar |
Likidite Oranı : |
(Dönen Varlıklar - Stoklar) / Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar |
Kaldıraç Oranı: |
(Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar + Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar ) / Toplam Varlıklar |
Mükelleflerin mali durumlarının değerlendirilmesi sonucu; nakit oranının 0,1 veya 0,1'den küçük, likidite oranının 0,7 veya 0,7'den küçük ve kaldıraç oranının 0,7 veya 0,7'den büyük olması ve bu şartların bir arada bulunması halinde mükelleflerin çok zor durumda oldukları kabul edilecek.
Zor durumda bulunan mükellefler 6183 Sayılı Amme Alacak Alacakları Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 48/A ve 48 numaralı maddelerine göre vergi dairelerine borçların tecili ve taksitlendirilmesi için başvuracaklar.

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI

TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK

10'DAN AZ ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMASI HAKKINDA YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

2024 YILI GELİRLERİ İÇİN BEYANNAME VERME DÖNEMİ BAŞLADI

YILI İÇİNDE NAKDEN KDV İADE UYGULAMASI KALDIRILDI !

SMMM VE YMMMLER İRTİBAT BÜROLARINI KAPATACAK !

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ İLE SINAV YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

EMEKLİLİK VE ENGELİLİK RAPORU İŞLEMLERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

SGK PRİM DESTEĞİNİN %4'e DÜŞÜRÜLMESİ HAKKINDA GENELGE

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE FATURA DÜZENLENMESİ VE TEMİNAT VERİLMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

2025 YILININ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

KARAR DEFTERLERİ , PAY DEFTERİ VE GENEL KURUL TOPLANTI VE MÜZAKERE DEFTERLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI
