Haberler
TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI YÖNETMELİĞİ
İçişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile ilgili yapılacak iş ve işlemlere ilişkin usul ve esasların belirlendiği Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönetmeliğini yayımladı.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes kimlik kartı almak zorundadır. Kimlik kartı doğum, değiştirme, kayıp, yeniden kayıt ve vatandaşlığın kazanılması nedenleriyle düzenlenir.
Kimlik kartı kaybedilir ise yurt içinde çağrı merkezine veya nüfus müdürlüklerine, yurt dışında en yakın dış temsilciliğe bildirilecek.
Kimlik kartı başvuruları yurt içinde Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da çağrı merkezinden alınacak randevu ile veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılacak.
Kimlik kartı başvurusu, kimlik belgesi ve son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılacak. Kimlik belgesini ibraz edemeyen veya ibraz ettiği kimlik belgesinde fotoğrafı bulunmayan kişilerden on beş yaşını tamamlayanların MERNİS’te kayıtlı aynı kişi olup olmadığı hususunda tereddüde düşülmesi durumunda ana, baba, büyük ana, büyük baba, eş, varsa ergin kardeş veya ergin çocuklarının veya vasinin beyanı başvuru makamlarınca yeterli sayılacak..
Kişi adına birden fazla kimlik kartı düzenlenemeyecek.
On beş yaşını tamamlamış olanlar şahsen başvuracaklar. On beş yaşını tamamlamayanların başvuruları ise veli, vasi, kayyum, bunların bulunmaması halinde, çocuğun büyük ana, büyük baba, ergin kardeşleri, çocuğu yanında bulunduranlar ya da vekâletname ibraz eden resmî vekil tarafından yapılacak.
On beş yaşını tamamlayan kişilerin kimlik kartları kendilerine veya başvuru sırasında belirledikleri kişiye teslim edilecek. Bu durumda talepte bulunan ile kimlik kartını teslim alacak kişi arasında soy bağı bulunması şartı aranmayacak.
İlgilisine veya başvurusu sırasında belirlediği kişiye teslim edilemeyen kartlar ilgilinin başvurusu sırasında belirttiği nüfus müdürlüğüne teslim edilecek.
On beş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartları; ana, baba ya da vasileri, bunların bulunmaması hâlinde büyük ana, büyük baba veya ergin kardeşleri ya da çocukları yanlarında bulunduranlar veya vekâletname ibraz eden resmî vekili ile veli ya da vasi tarafından belirlenen kişiye teslim edilecek.

YARGITAY BANKALARIN EMEKLİ MAAŞINA BLOKE KOYABİLECEĞİNE HÜKMETTİ

TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORLAMA STANDAR TLARI (TSRS) UYGULAMA KAPSAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7440 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 9)

İŞ KANUNA GÖRE İDARİ PARA CEZASI VERİLME ESASLARI YENİDEN DÜZENLENDİ

DEPREM BÖLGESİNDE MÜCBİR SEBEP KAPSAMINDAKİ MÜKELLEFLERİN BORÇ YAPILANDIRMA SÜRELERİ UZATILDI

İŞSİZLİK SİGORTASI FONU'NDAN İSTİHDAMIN ARTIRILMASI İÇİN KULLANILACAK ORAN ARTIRILDI

ZAYİ BELGESİ İSTEME SÜRESİ 30 GÜNE ÇIKARILDI

İHRACATÇI FİRMALARIN TAAHHÜT HESAPLARINI KAPATMASINDA KOLAYLIK

VERGİ BORÇLARININ TECİLİNDE TEMİNAT ARANILMAYACAK TUTAR ARTIRILDI

YATIRIM FONLARI VE MEVDUATTAN ELDE EDİLEN GELİRLERDE TEVKİFAT ORANLARI ARTIRILDI

2025 YILININ İKİNCİ YARISI İÇİN KIDEM TAZMİNATI TAVANI

AKARYAKITTA YILIN İKİNCİ YARISINDA OTOMATİK MAKTU ÖTV ARTIŞI

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI

SERBEST MESLEK MENSUBU MÜKELLEFLERİN e-FATURA VE e-DEFTER ZORUNLULUĞU
