Haberler
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞLERİNDE DEĞİŞİKLİK
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 1 ile ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 14’TE değişiklikler yapıldı. Değişiklikler müteselsil sorumluluk ve ceza uygulaması ve taşıt araçlarında vergi matrahının belirlenmesi konularında yapılıyor.
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 1 ile ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 14’TE değişiklikler yapıldı. Değişiklikler müteselsil sorumluluk ve ceza uygulaması ve taşıt araçlarında vergi matrahının belirlenmesi konularında yapılıyor.
ÖTV GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 1’de değişiklik yapan Tebliği okumak için tıklayın.
ÖTV GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 14’de değişiklik yapan Tebliği okumak için tıklayın.
Gerekli verginin ödenmesinden önce işlem yapan gümrük memurları, kayıt ve tescile yetkili memurlar, motorlu araç ticareti yapanlar, bu malların müzayede yoluyla satışını gerçekleştirenler ile icra memurları ziyaa uğratılan vergi, vergi cezası ve gecikme faizinden mükellefle birlikte müteselsilen sorumlu tutulacaklar. Bu kişiler ödemek zorunda oldukları vergi, ceza ve faizler için mükellefe rücu edebilecekler.
Özel Tüketim Vergisi Kanunu eki (II) sayılı listedeki araçların (motorlu taşıtlar) ÖTV mükelleflerince ilk iktisap kapsamındaki teslimlerinde hesaplanacak ÖTV matrahı, teslim işleminin karşılığını teşkil eden bedel olup, bu bedelden, mükellefin düzenlediği faturada ayrıca gösterdiği ticari teamüllere uygun iskontonun düşülebilecek. Ancak, bunlardan alınacak vergi, mükellefin bu malı alış bedeli ile her halükârda bu malların imalatçısının satış bedeli veya ithalatta hesaplanan KDV matrahı üzerinden malın tabi olduğu orana göre hesaplanan vergi tutarından az olamayacak.
Bu kapsamdaki mallar için, mükellefin bu malı satış bedeli ve alış bedeli ile mal ithal edilmiş ise ithalatta hesaplanan KDV matrahı, yurt içinde imal edilmiş ise imalatçının satış bedeli üzerinden hesaplanacak vergi tutarlarından en fazla olan tutar ÖTV olarak beyan edilip ödenecek. İthalatçı veya imalatçı firma ile ÖTV mükellefi arasında birden fazla safhanın bulunup bulunmaması yukarıda belirtilen doğrultuda ÖTV matrahının tespitini etkilemeyecek.

KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ

RUHSATLARINI BAŞKALARINA KULLANDIRAN MALİ MÜŞAVİRLER MESLEKTEN ÇIKARILACAK

BAZI YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARIM İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

İŞLETMELERE DAHİL OLMAYAN ŞAHISLARA AİT ARAÇLARA TAŞIT TANIMA BİRİMİ TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

YURT DIŞINA ÇIKIŞLARDA 185.000 TL Yİ AŞAN TUTARLARIN BİLDİRİLMEMESİ HALİNDE BU PARAYA EL KONULACAK

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

2025 BİRİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

YURT DIŞINA SERBESTÇE ÇIKARILABİLECEK PARA TUTARI 185.000 TL'YE ÇIKARILDI

KDV İADE TALEBİNDE BULUNULABİLECEK ALT SINIR 10.000 T.L. OLARAK BELİRLENDİ

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÖTVSİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİNİN DÜZELTİLMESİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

2025 YILINDA UYGULACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ
