Haberler
KOBİLER İÇİN DEVLET DESTEKLİ ALACAK SİGORTASINA İLİŞKİN TEBLİĞLER
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere(KOBİ) yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasına ilişkin iki adet Tebliğ yayımladı. Tebliğler ile KOBİlerin tahsil edemedikleri alacaklarından kaynaklanan zararlarının telafi edilmesi amaçlanıyor.
Devlet destekli alacak sigortası 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren uygulanacak.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği'ne göre devlet destekli alacak sigortasından yararlanabilmek için şirketlerin başvuru tarihinden itibaren en az iki yıl önce kurulması ve belirlenen risk değerlendirme kriterlerini sağlaması gerekiyor.
Net prim ve azami teminat tutarı, vadeli satışlardan elde edilen ciro esas alınmak suretiyle, aşağıdaki tablo kullanılarak hesaplanacak:
Bu tarife ve talimata göre belirlenen prim tutarı sigorta şirketi tarafından tahsil edilecek. Prim tutarının tamamının peşin olarak ödenmesi durumunda tarife fiyatı üzerinden %10 oranında indirim uygulanacak.
Prim tutarının, en az %25’i peşin ve geri kalanı en fazla üç taksit olacak şekilde ödenmesi koşuluyla, kredi kartı ve benzeri başka düzenli ödeme yöntemleriyle taksitlendirilebilecek.
Tabloya göre Devlet destekli alacak sigortası ile vadeli satışlardan elde edilen 10 milyon liraya kadar ciro için net primin 10 katına, 10 milyon TL ile 25 milyon TL arasındaki ciro için net primin 15 katına kadar teminat sağlanacak.
Sigorta dönemi içinde meydana gelen zararlar; zararın 2 bin 500 TL'nin altında kalması durumunda sigortalı tarafından, 2 bin 500 TL'yi aşması durumunda ise teminat oranları kapsamında Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi tarafından ödenecek.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli Sistemin Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ ile de devlet destekli alacak sigortası sisteminin çalışması için kurulacak Olağandışı Riskler Yönetim Merkezinin çalışma usul ve esasları belirleniyor.

RUHSATLARINI BAŞKALARINA KULLANDIRAN MALİ MÜŞAVİRLER MESLEKTEN ÇIKARILACAK

BAZI YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARIM İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

İŞLETMELERE DAHİL OLMAYAN ŞAHISLARA AİT ARAÇLARA TAŞIT TANIMA BİRİMİ TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

YURT DIŞINA ÇIKIŞLARDA 185.000 TL Yİ AŞAN TUTARLARIN BİLDİRİLMEMESİ HALİNDE BU PARAYA EL KONULACAK

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

2025 BİRİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

YURT DIŞINA SERBESTÇE ÇIKARILABİLECEK PARA TUTARI 185.000 TL'YE ÇIKARILDI

KDV İADE TALEBİNDE BULUNULABİLECEK ALT SINIR 10.000 T.L. OLARAK BELİRLENDİ

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÖTVSİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİNİN DÜZELTİLMESİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

2025 YILINDA UYGULACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI
