Haberler
GÖSTERGE FAİZ ORANINA İLİŞKİN BAZI MUHASEBE STANDARTLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulunun Gösterge Faiz Oranı Reformu kapsamında TFRS 9, TMS 39, TFRS 7, TFRS 4 ve TFRS 16’da değişiklikler yapan Kararı 18 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
TFRS 9 (Finansal Araçlar) da yapılan değişikliğe göre bir finansal varlık veya yükümlülüğün sözleşmeye bağlı nakit akışlarının belirlenmesinde önemli olan gösterge faiz oranı reformu sonucunda değişiklik olup olmadığıdır. Yayımlanan değişiklikte, hangi şartlarda sözleşmeye bağlı nakit akışlarının belirlenmesinde kullanılan esasın değişmiş olacağına ilişkin örnekler sunulmuştur.
TMS 39 da (Finansal Araçlar: Muhasebeleştirme ve Ölçme) yapılan değişikliğe göre Gösterge Faiz Oranı Reformunun birinci aşamasında getirilen istisnaların uygulanmasına son verildiği tarihte korunma ilişkisinin önceden belgelendirilmiş resmi tanımlamasının değiştirilmesi gerekmektedir. Resmi tanımlamanın değiştirilmesi ancak, alternatif bir gösterge faiz oranının korunulan risk olarak tanımlanması, korunan kalem veya korunma aracı tanımının değiştirilmesi ya da korunma etkinliğinin değerlendirilmesine ilişkin tanımın değiştirilmesi durumlarında mümkün olacaktır.
TFRS 7 de (Finansal Araçlar: Açıklamalar) yapılan değişiklik uyarınca işletmelerin finansal tablo dipnotlarında gösterge faiz oranı reformu kapsamında açıklama yapması zorunludur.
TFRS 16’da (Kiralamalar) yapılan değişikliğe göre gösterge faiz oranı reformu sonucunda gelecekteki kira ödemelerinin belirlenmesinde kira yükümlülüğü, değişiklik sonrasında, revize edilmiş kira ödemeleri indirgenerek yeniden ölçülür.

KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ

RUHSATLARINI BAŞKALARINA KULLANDIRAN MALİ MÜŞAVİRLER MESLEKTEN ÇIKARILACAK

BAZI YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARIM İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

İŞLETMELERE DAHİL OLMAYAN ŞAHISLARA AİT ARAÇLARA TAŞIT TANIMA BİRİMİ TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

YURT DIŞINA ÇIKIŞLARDA 185.000 TL Yİ AŞAN TUTARLARIN BİLDİRİLMEMESİ HALİNDE BU PARAYA EL KONULACAK

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

2025 BİRİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

YURT DIŞINA SERBESTÇE ÇIKARILABİLECEK PARA TUTARI 185.000 TL'YE ÇIKARILDI

KDV İADE TALEBİNDE BULUNULABİLECEK ALT SINIR 10.000 T.L. OLARAK BELİRLENDİ

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÖTVSİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİNİN DÜZELTİLMESİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

2025 YILINDA UYGULACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ
