Haberler
DÖVİZ POZİSYONLARI HAKKINDA MERKEZ BANKASINA BİLGİ VERİLMESİ ESASLARI DEĞİŞTİ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından hazırlanan Döviz Pozisyonunu Etkileyen İşlemlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Tarafından İzlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bildirim yükümlülüğü olan firmaların yükümlülüğün başladığı tarihten itibaren 60 gün içinde denetçi ile bağımsız denetim sözleşmesi yapma zorunluluğu kaldırıldı.
15 milyon ABD doları ve üstünde yabancı para nakdi kredisi ile dövize endeksli kredi kullanmış olan firmalar talep edilen bilgileri aylık olarak Merkez Bankasına bildirecekler. Değişiklikten önce söz konusu bildirim zorunluluğu müteakip hesap döneminden itibaren başlıyordu.
Veri formu, belirlenen finansal raporlama çerçevesine uygun olarak aylık hesap dönemleri için hazırlanacak ve bildirimler en geç müteakip ayın son gününe kadar tamamlanacak.
Finansal raporlama çerçevesi Merkez Bankası tarafından bildirimler için belirlenecek olan; Vergi Usul Kanununu, Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğini, KGK düzenlemelerine göre uygulanan Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını, Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardını kapsayacak.
Firmalar, veri formunun Sisteme girişini Merkez Bankası tarafından talimatla aksi belirtilmediği sürece Sistemin genel ağ adresi olan www.tcmbveri.gov.tr üzerinden gerçekleştirecekler.

3 VEYA DAHA FAZLA KİŞİ ÇALIŞTIRANLAR ÜCRET ÖDEMELERİNİ BANKALAR ÜZERİNDEN YAPACAKLAR

YETKİ BELGELİ YAPI USTALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

SGK VE GİB DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SÜRE UZATIMINA DAİR DUYURULAR YAYIMLADI

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA 9903 SAYILI KARAR

BAZI KANUNLAR İLE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7548 SAYILI KANUN

MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ'Nİ ASILSIZ YERE MEŞGUL EDENLERE PARA CEZASI VERİLECEK

VERGİ İNCELEMELERİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL TABLOLARDA SUNUM VE AÇIKLAMA STANDARDI

DÖVİZ POZİSYONUNU ETKİLEYEN İŞLEMLERİN TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN İZLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACAT BEDELLERİNİN BANKALARA SATILMA ZORUNLULUĞU %35 ' E ÇIKARILDI

ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİNDE SÜRELER UZATILDI
