Haberler
DÖVİZ BÜROLARINA İLİŞKİN YENİ DÜZENLEMELER YAPAN TEBLİĞ
Döviz büroları A ve B olmak üzere iki gruba ayrıldı. A grubu için 5 milyon, B grubu için 1 milyon TL sermaye şartı getirildi.
A grubu yetkili müesseseler, B grubunun yapabilecekleri işlemlere ek olarak, borsaya üye olmak kaydıyla, kıymetli taşlar ile standart ve standart dışı işlenmemiş kıymetli madenlerin ithalini, ihracını ve borsada sürdürülmekte olan kıymetli maden ve taşlara ilişkin işlemleri yapabilecek, aynı iş günü içinde transfer emrinin verilmesi veya işleme konu fiziki teslimatın yapılması şartıyla; bankalar, yetkili müesseseler ve müşterileriyle transfer gerçekleştirebilen kuruluşlar aracılığıyla yabancı para alıp satabilecek ve ayrı cins yabancı paralarla değiştirebilecek. Ayrıca elektronik para kuruluşu ve ödeme kuruluşlarının temsilcisi olarak faaliyet gösterebilecek.
B grubu yetkili müesseseler, kaydi para hariç olmak üzere yabancı paraları alıp satabilecekler ve değiştirebilecekler. Merkez Bankasınca tespit edilen usul ve esaslar çerçevesinde dövizi natık çekleri satın alabilecekler. Basılı altınlar (milli ziynet ve meskük ve benzeri) ile bir kilogramdan küçük bar veya külçe şeklindeki standart işlenmemiş altınların alım satımını yapabilecekler.
Döviz, kıymetli maden, taş ve eşyalara ilişkin işlemler yapabilen yetkili müesseselerin kurulması ve faaliyete geçmesi için Hazine Müsteşarlığından izin alınacak; yetkili müesseseler, belirtilen faaliyetler haricinde faaliyetlerde bulunamayacaklar. Kurulmasına izin verilecek müesseseler anonim şirket olmak zorunda. Şirketin ana sözleşmesinde yer alan ticaret unvanında A grubu için "yetkili müessese"; B grubu için "sınırlı yetkili müessese" ibareleri yer alacak.
A grubu yetkili müessese kurmak üzere yeni başvurular 1 Mart'tan B grubu yetkili müessese kurmak üzere Müsteşarlığa yapılacak yeni başvurular 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yapılacak. Bu tarihten önce yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.
Halen faaliyette bulunan yetkili müesseseler, 1 Ocak 2019'a kadar A grubu ve B grubu yetkili müessese olarak faaliyette bulunmak üzere başvuracaklar. Mevcut döviz büroları 1 Temmuz 2019 tarihine kadar tebliğde öngörülen şartları yerine getirmek zorunda olacaklar.

DÖVİZ POZİSYONUNU ETKİLEYEN İŞLEMLERİN TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN İZLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACAT BEDELLERİNİN BANKALARA SATILMA ZORUNLULUĞU %35 ' E ÇIKARILDI

ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİNDE SÜRELER UZATILDI

İMALAT SANAYİ VE TURİZM YATIRIMLARI İNŞAATLARINDA KDV İSTİSNASININ SÜRESİ UZATILDI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 31 TEMMUZA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

OCAK - MART 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

KOOPERATİFLERİN KURULUŞ VE ANASÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ İLE KURUCU ORTAK SAYILARI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ

RUHSATLARINI BAŞKALARINA KULLANDIRAN MALİ MÜŞAVİRLER MESLEKTEN ÇIKARILACAK

BAZI YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARIM İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

İŞLETMELERE DAHİL OLMAYAN ŞAHISLARA AİT ARAÇLARA TAŞIT TANIMA BİRİMİ TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

YURT DIŞINA ÇIKIŞLARDA 185.000 TL Yİ AŞAN TUTARLARIN BİLDİRİLMEMESİ HALİNDE BU PARAYA EL KONULACAK

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
