Haberler
DEPREM BÖLGESİNDE AR-GE PERSONELİ ÜCRETLERİNDEN VERGİ ALINMAYACAK
Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirlerin Alınması Hakkında 138 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 7015 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayılandı. Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde yer alan Ar-Ge merkezleri ve tasarım merkezlerinde çalışan personelin olağanüstü hal süresince bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretleri üzerinden hesaplanan gelir vergisinin tamamı verilecek muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiden indirilmek suretiyle terkin edilecek.
Söz konusu personelin sigorta primi işveren hisselerinin tamamı, olağanüstü hal süresince Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak.
Deprem bölgesindeki teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge veya tasarım merkezlerinde istihdam edilen personele verilen ücretlerde olağanüstü hal süresinin sonuna kadar toplam çalışma süresinin tamamı kadar söz konusu bölge ve merkezler dışında geçirdikleri süreler için de stopaj teşviki verilecek.
Yani söz konusu personel, diğer şartların da sağlanması halinde çalışma süresinin tamamını söz konusu bölge ve merkezler dışında geçirse dahi gelir vergisi stopaj desteğinden yararlanılabilecek.
Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İlleri İle Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren Özel Öğretim kurumlarında çalışan personelin sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutar üç ay süreyle Millî Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.
Depremler dolayısıyla afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde KOSGEB tarafından sağlanmış desteklerden yararlanan işletmelerden
a) işyeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır veya orta hasarlı hale gelen işletmelerin 2023 yılında geri ödemesi gereken destek tutarları ile kanuni faizlerin tahsilinden,
b) Hayatını kaybeden veya iş göremez hale gelenlere ait işletmelerin geri ödemesi gereken destek tutarları ile kanuni faizlerin tahsilinden ortaklık payları gözetilerek
KOSGEB tarafından belirlenen esaslara göre vazgeçilecek.

FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINDA BÜYÜK İŞLETME ÖLÇÜTLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ'Nİ ASILSIZ YERE MEŞGUL EDENLERE PARA CEZASI VERİLECEK

VERGİ İNCELEMELERİNDE UYULACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

FİNANSAL TABLOLARDA SUNUM VE AÇIKLAMA STANDARDI

DÖVİZ POZİSYONUNU ETKİLEYEN İŞLEMLERİN TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN İZLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACAT BEDELLERİNİN BANKALARA SATILMA ZORUNLULUĞU %35 ' E ÇIKARILDI

ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİNDE SÜRELER UZATILDI

İMALAT SANAYİ VE TURİZM YATIRIMLARI İNŞAATLARINDA KDV İSTİSNASININ SÜRESİ UZATILDI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOLARINDAN 31 TEMMUZA KADAR VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAK

OCAK - MART 2025 DÖNEMİ ORTALAMA TİCARİ KREDİ FAİZ ORANLARI

KOOPERATİFLERİN KURULUŞ VE ANASÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ İLE KURUCU ORTAK SAYILARI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ
