Haberler
DEPREM BÖLGESİNDE AR-GE PERSONELİ ÜCRETLERİNDEN VERGİ ALINMAYACAK
Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirlerin Alınması Hakkında 138 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 7015 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayılandı. Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde yer alan Ar-Ge merkezleri ve tasarım merkezlerinde çalışan personelin olağanüstü hal süresince bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretleri üzerinden hesaplanan gelir vergisinin tamamı verilecek muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiden indirilmek suretiyle terkin edilecek.
Söz konusu personelin sigorta primi işveren hisselerinin tamamı, olağanüstü hal süresince Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak.
Deprem bölgesindeki teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge veya tasarım merkezlerinde istihdam edilen personele verilen ücretlerde olağanüstü hal süresinin sonuna kadar toplam çalışma süresinin tamamı kadar söz konusu bölge ve merkezler dışında geçirdikleri süreler için de stopaj teşviki verilecek.
Yani söz konusu personel, diğer şartların da sağlanması halinde çalışma süresinin tamamını söz konusu bölge ve merkezler dışında geçirse dahi gelir vergisi stopaj desteğinden yararlanılabilecek.
Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İlleri İle Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren Özel Öğretim kurumlarında çalışan personelin sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutar üç ay süreyle Millî Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.
Depremler dolayısıyla afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde KOSGEB tarafından sağlanmış desteklerden yararlanan işletmelerden
a) işyeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır veya orta hasarlı hale gelen işletmelerin 2023 yılında geri ödemesi gereken destek tutarları ile kanuni faizlerin tahsilinden,
b) Hayatını kaybeden veya iş göremez hale gelenlere ait işletmelerin geri ödemesi gereken destek tutarları ile kanuni faizlerin tahsilinden ortaklık payları gözetilerek
KOSGEB tarafından belirlenen esaslara göre vazgeçilecek.

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI

TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK

10'DAN AZ ÇALIŞANI OLAN İŞYERLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMASI HAKKINDA YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK

2024 YILI GELİRLERİ İÇİN BEYANNAME VERME DÖNEMİ BAŞLADI

YILI İÇİNDE NAKDEN KDV İADE UYGULAMASI KALDIRILDI !

SMMM VE YMMMLER İRTİBAT BÜROLARINI KAPATACAK !

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK STAJ İLE SINAV YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

EMEKLİLİK VE ENGELİLİK RAPORU İŞLEMLERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

SGK PRİM DESTEĞİNİN %4'e DÜŞÜRÜLMESİ HAKKINDA GENELGE

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE FATURA DÜZENLENMESİ VE TEMİNAT VERİLMESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

2025 YILININ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

KARAR DEFTERLERİ , PAY DEFTERİ VE GENEL KURUL TOPLANTI VE MÜZAKERE DEFTERLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI
