Haberler
ASGARİ ÜCRET PRİM DESTEĞİNİN SÜRESİNİ UZATAN , İNTERNETTEN YAPILAN BAZI SATIŞLARA VERGİ MUAFİYETİ GETİREN 7162 SAYILI KANUN
GELİR VERGİSİ KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7162 SAYILI KANUN Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunla başka bir işyeri açmaksızın internetten yapılan bazı satışlar esnaf muaflığı kapsamına alınıyor , asgari ücret prim desteğinin süresini 2019 yılı sonuna kadar uzatılıyor.
7162 Sayılı Kanunun tamamını okumak için tıklayın.
Gelir Vergisi Kanununun esnaf muaflığına ilişkin 9.Maddesinde yapılan değişiklikle yıl içinde gerçekleştirilen satış tutarı, asgari ücretin yıllık brüt tutarından fazla olmamak üzere, internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden dışarıdan işçi almamak şartıyla; oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamûlleri, kırpıntı deriden üretilen mamûller, örgü, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, pul, payet, boncuk işleme, tığ örgü işleri, ip ve urganları, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri satanlar vergiden muaf tutuldu.
Gelir Vergisi Kanununun 25. Maddesinde yapılan değişikliğe göre işsizlik ödeneğinden vergi alınmayacak.
Vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimini düzenleyen Gelir Vergisi Kanununun lmükerrer 121 inci maddesinde yapılan değişikle %5’lik vergi indiriminden yararlanmak için eksik ödenen vergi limiti 10 liradan 250 liraya çıkarıldı. Ayrıca vergi kanunları gereğince, tecil edilerek belirlenen şartların gerçekleşmesine bağlı olarak terkin edilecek vergilerin, şartların sağlanamaması halinde kanunlarında belirlenen tecil süresinin sonunu takip eden onbeşinci günün bitimine kadar ödenmesi şartıyla da %5'lik indirimden yararlanılabilecek.
27/3/2018 tarihinden önce karşılıklı sonlandırma sözleşmesi veya ikale sözleşmesi kapsamında ödenen tazminatlar, iş kaybı tazminatları, iş sonu tazminatları, iş güvencesi tazminatları gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemeler ve yardımlar üzerinden tevkif edilerek tahsil edilen gelir vergisi, düzeltme zamanaşımı süresi içerisinde tarha yetkili vergi dairelerine başvurulması , dava açılmaması ve açılmış davalardan vazgeçmeleri şartıyla çalışanlara iade edilecek.
Asgari Ücret Desteği
2019 yılında ortalama sigortalı sayısı; beş yüzün altında olan işyerleri için günlük 5 Türk lirası, beş yüz ve üzerinde olan işyerleri için günlük 3,36 Türk lirası destek sağlanacak.

BAZI YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARIM İŞLERİNDE TEVKİFAT ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

İŞLETMELERE DAHİL OLMAYAN ŞAHISLARA AİT ARAÇLARA TAŞIT TANIMA BİRİMİ TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

YURT DIŞINA ÇIKIŞLARDA 185.000 TL Yİ AŞAN TUTARLARIN BİLDİRİLMEMESİ HALİNDE BU PARAYA EL KONULACAK

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

2025 BİRİNCİ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE UYGULANACAK YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELİRLENDİ

YURT DIŞINA SERBESTÇE ÇIKARILABİLECEK PARA TUTARI 185.000 TL'YE ÇIKARILDI

KDV İADE TALEBİNDE BULUNULABİLECEK ALT SINIR 10.000 T.L. OLARAK BELİRLENDİ

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÖTVSİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİNİN DÜZELTİLMESİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

2025 YILINDA UYGULACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

REESKONT VE AVANS FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN e-DEFTER BERATLARINI YÜKLEME SÜRESİ UZATILDI

TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞLERDE DEĞİŞİKLİK
