Haberler
ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ VERİLMESİNE DAİR 7333 SAYILI KANUN
İşverenlere asgari ücret desteği verilmesine , karşılıksız çeklere ve diğer bazı Kanunlara ilişkin düzenlemelerin yapıldığı 7333 sayılı Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. 5510 sayılı Kanuna eklenen geçici 85 inci madde ile işverenlere asgari ücret desteği verilecek.
Böylece önceki yıllarda uygulanmış olan asgari ücret desteğine 2021 yılında da devam edilmiş olacak. 2021 yılının tamamı için günlük 2.5 lira olmak üzere aylık 75 TL’lik asgari ücret desteği verilecek.
Asgari ücret desteğinden yararlanabilmek için ilgili aydaki uzun vadeli sigorta kollarına tabi sigortalı sayısının, 2020/ Ocak ila 2020/Aralık aylarında bildirilen en düşük sigortalı sayısının altına düşmemesi gerekiyor.
2021 yılına ait aylık brüt asgari ücretin onda birini (357,75 TL) geçmeyecek tutarda eksik prime esas kazanç bildirimi yapıldığının tespiti durumunda SGK tarafından yapılacak ihtar üzerine on beş günlük süre içinde söz konusu eksikliği gideren işyerleri asgari ücret desteğinden yararlanmaya devam edebilecek.
Çek Kanununun geçici 5 inci maddesinde yapılan değişikliğe göre 30 Nisan 2021 tarihine kadar karşılıksız çek düzenleme suçundan mahkum olanların cezalarının infazı durdurulacak. Bu suçların infazı söz konusu maddenin değişmeden önceki hali ile 24 Mart 2020’ye kadar durdurulmuştu. Borçluların çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda birini 30 Haziran 2022’ye kadar, kalan borcu ise bu tarihten itibaren ikişer ay arayla 15 eşit taksitte ödemeleri halinde mahkumiyet bütün sonuçları ile ortadan kalkacak. 30 Haziran 2022 tarihine kadar çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda birinin ödenmemesi halinde alacaklının şikâyeti üzerine mahkemece hükmün infazının devamına karar verilecek. Hükümlü taksitlerden birini süresi içinde ilk defa ödemediği takdirde ödemediği bu taksit, sürenin sonuna bir taksit olarak eklenecek Kalan taksitlerden birini daha ödemediği takdirde alacaklının şikâyeti üzerine mahkemece hükmün infazının devamına karar verilecek.
Gümrük Kanunu'nda yapılan değişiklikle yükümlülerin, ticaret politikası önlemlerinden kaçınmak için kendi beyanlarıyla eşyanın gümrük kıymetini artırmalarını müteakiben ödenmiş veya tahakkuk ettirilmiş vergilerin geri verilmesi veya kaldırılması uygulamasına son verildi.
Kooperatifler Kanununda yapılan değişikliğe göre üniversitelerin ortak oldukları kooperatiflerin yönetim kurullarında üye bulundurabilmelerine dair madde yürürlükten kaldırıldı.Böylece kooperatiflerde üniversitelere yönelik bu özel uygulamadan vazgeçilerek üniversiteler dahil her ortağın yönetime seçilme açısından eşit olması amaçlanıyor.
Kambiyo mevzuatı uyarınca faaliyet gösterecek firmalara, faaliyet izni veya yetki belgesi verilmesi aşamasında, hem katılımcıların mali gücünün tespiti hem de piyasaya girişlerin kontrolü amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığına 6 milyon lirayı geçmemek üzere ücret alma yetkisi veriliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara yönelik getirilen cezanın yürürlük tarihi 1 Ocak 2022 tarihine ertelendi.

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KVKK AİDAT BORÇLARININ ORTAK ALANLARA ASILMASINI KİŞİSEL VERİ İHLALİ SAYDI

UZLAŞMA KOMİSYONLARININ BELİRLENMESİ HAKKINDA VUK TEBLİĞ

TEFAS'TA İŞLEM GÖRMEYEN HİSSE SENEDİ FONLARINDAN ELDE EDİLEN GELİRLERDEN KESİNTİ YAPILACAK

VERİ SORUMLULARI TARAFINDAN AÇIK RIZA VE AYDINLATMA METİNLERİNİN AYRI AYRI DÜZENLENMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA KVKK KARARI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

TÜRKİYE İLE AB ARASINDA IPARD III ANLAŞMASINDA DEĞİŞİKLİK

2026 YILINDA UYGULACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

AKARYAKITTAN ALINAN ÖTV'DE EŞEL MOBİL UYGULAMASI HAKKINDA 10995 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI

2025 YILI GELİRLERİ İÇİN BEYANNAME VERME DÖNEMİ BAŞLADI

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7574 SAYILI KANUN

KOOPERATİFÇİLİK PROJE DESTEK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLEN YERLERDE TİCARİ DEFTERLERİN KAPANIŞ ONAYI SÜRELERİNİ UZATABİLECEK

