Haberler
ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERİN REKABET KURUMU'NA YAPACAKLARI ÖDEMELERE İLİŞKİN TEBLİĞ
Rekabet Kurumu'na yapılacak ödemeler hakkındaki söz konusu tebliğin tamamını okumak için tıklayın.
Yeni kurulacak olan anonim ve limited şirket statüsündeki tüm ortaklıkların sermayelerinin ve sermaye artırımı halinde artan kısmın onbinde dördü, Rekabet Kurumu adına ticaret sicili harçlarını tahsile yetkili birimlere ödenecek.
Ödemenin yapıldığına ilişkin makbuz, Ticaret Sicili Müdürlüklerine tescil için yapılan başvurularda, talep edilen diğer belgelerle birlikte verilecek. Bu makbuzun başvuru belgeleri arasında bulunmaması halinde tescil işlemi yapılmayacak.
Devir ya da nev'i değişikliği halinde sermaye artışı olu ise , sadece artan meblağ üzerinden onbinde dört ödeme yapılacak. Sermaye artışına neden olmayan unvan ve nev’i değişikliklerinde ise Rekabet Kurumuna bir ödeme yapılmayacak.
Kayıtlı sermaye sisteminden yararlanan ortaklıkların, ticaret siciline tescil edilmiş kayıtlı sermaye tavanı içinde yapacakları sermaye artırımlarında da Rekabet Kurumu ödemesi yapılacak. Bu halde, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen tescile mesnet belge ile birlikte makbuzu da Ticaret Sicili Müdürlüğüne verilecek.
Kuruluş veya sermaye artırımından vazgeçilmesi halinde, yapılan ödeme tutarının iade edilebilmesi için, bir dilekçe ile Kuruma başvurulacak. Dilekçeye; makbuz, noterden tasdikli sarfı nazar kararı, Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından düzenlenen tescilin yapılmadığına dair belge da eklenecek.
Fazla ödeme yapılması durumunda; ortaklığın yazılı talebi üzerine, iadeye konu olacak miktar ilgili Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tespit edilerek, bir yazı ile talep sahibine bildirilecek. Talep sahibi olan ortaklık, makbuz örneği ile söz konusu yazıyı bir dilekçe ekinde, rekabet Kurumuna intikal ettirecek. Yapılacak inceleme sonucunda fazla ve yersiz ödendiği tespit edilen tutarlar yatıranlara iade edilecek.

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KVKK AİDAT BORÇLARININ ORTAK ALANLARA ASILMASINI KİŞİSEL VERİ İHLALİ SAYDI

UZLAŞMA KOMİSYONLARININ BELİRLENMESİ HAKKINDA VUK TEBLİĞ

TEFAS'TA İŞLEM GÖRMEYEN HİSSE SENEDİ FONLARINDAN ELDE EDİLEN GELİRLERDEN KESİNTİ YAPILACAK

VERİ SORUMLULARI TARAFINDAN AÇIK RIZA VE AYDINLATMA METİNLERİNİN AYRI AYRI DÜZENLENMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA KVKK KARARI

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ ŞİRKETLERİN BELİRLENMESİNE DAİR ESASLARDA DEĞİŞİKLİK

TÜRKİYE İLE AB ARASINDA IPARD III ANLAŞMASINDA DEĞİŞİKLİK

2026 YILINDA UYGULACAK ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAKKINDA SGK GENELGESİ

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

AKARYAKITTAN ALINAN ÖTV'DE EŞEL MOBİL UYGULAMASI HAKKINDA 10995 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI

2025 YILI GELİRLERİ İÇİN BEYANNAME VERME DÖNEMİ BAŞLADI

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 7574 SAYILI KANUN

KOOPERATİFÇİLİK PROJE DESTEK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLEN YERLERDE TİCARİ DEFTERLERİN KAPANIŞ ONAYI SÜRELERİNİ UZATABİLECEK
