Haberler
KUYUMCULARIN FATURA DÜZENLEME SINIRI ARTIRILDI
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 514) ile kuyumculuk, sarraflık ve mücevheratçılık gibi işlenmiş kıymetli maden ve kıymetli taş alım satımında bulunan mükelleflerin işlenmiş kıymetli maden ve kıymetli taşlar ile bunlardan mamul eşya satışlarında Veri Usul Kanunun 232 nci maddesinde yer alan fatura düzenleme mecburiyetine ilişkin haddin, 3 katı olarak uygulanması uygun görüldü.
Kuyumcuların fatura düzenleme sınırını artıran Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin (Sıra No: 514) tamamını okumak için tıklayın.
Buna göre kuyumcuların işlenmiş kıymetli maden ve kıymetli taşlar ile bunlardan mamul eşya satışlarında fatura düzenleme sınırı 4.200 lira oldu.
Kuyumculuk, sarraflık ve mücevheratçılık gibi işlenmiş kıymetli maden ve kıymetli taş alım satımında bulunan mükelleflerin bu nitelikte olmayan başka faaliyetlerinin de (beyaz eşya alım-satımı, kafe işletmesi gibi) bulunması,halinde de kıymetli maden satışında fatura düzenleme sınır 4.200 lira olacak. Ancak bu mükelleflerin kuyumculuk faaliyeti dışındaki faaliyetlere ilişkin fatura düzenleme sınırı 1.400 lira olacak.

BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇİŞ HAKKINDA GVK SİRKÜLERİ

MTV ,DAMGA VERGİLERİ VE HARÇLAR %18,95 ORANINDA ARTIRILACAK

GELİR VE KURUMLAR VERGİSİNDE YER ALAN İSTİSNA VE İNDİRİMLER İÇİN TASDİK ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

2026 YILI İÇİN GERİ KAZANIM PAYI KATILIM TUTARLARI

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE BEYANNAME VERME E-DEFTERLERİN YÜKLENME SÜRELERİ UZATILDI

YEREL VE KÜRESEL ASGARÎ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

2025 -2026 ve 2027 YILLARINDA DÖNEMİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

İLAVE İSTİHDAM DESTEĞİNİN SÜRESİ UZATILDI

DİJİTAL HİZMET VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

BAZI AR-GE PERSONELİNİN ÜCRETLERİNDE STOPAJ TEŞVİKİ UYGULAMASI SÜRESİ UZATILDI

ŞİRKETLERİN BANKALARA OLAN BORÇLARINI YAPILANDIRMA UYGULAMASININ SÜRESİ UZATLDI

ASGARİ ÜCRET 1 OCAK 2026'TEN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE %27 ARTIRILDI!

KARŞIT İNCELEME YAZISINA SÜRESİNDE CEVAP VERMEYENLERE ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI KESİLECEK

