Haberler
KÖPRÜ GEÇİŞ CEZALARINA AF GETİRİLDİ HURDA ARAÇ ÖTV İNDİRİMİ TUTARI ARTIRILDI
7176 Bazı Kanunlar ile 635 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Ocak 2019 tarihinden 12 Haziran 2019 tarihine kadar , araç sınıfları itibarıyla kullanılması yasak olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden geçilmesi nedeniyle idari para cezası verilmeyecek.
Bu kapsamda 1 Ocak 2019 tarihinden 12 Haziran 2019 tarihine kadar ödenen cezalar 31 Ağustos'a kadar başvurulması halinde Eylül 2019 sonuna kadar iade edilecek.
Yasa ile 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun geçici 1 inci maddesinde yapılan değişiklikle 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, TIR çekicisi cins araçların ihraç edilmesi veya hurdaya çıkartılmasına bağlı olarak aynı cins yeni bir aracın ilk iktisabında tahakkuk eden ÖTV'nin terkin edilecek üst sınırı 10.000 liradan 15.000 liraya çıkarıldı.
2252 sayılı Kültür Bakanlığı Döner Sermaye Kanununa göre kurulan döner sermaye işletmeleri kanunda sayılan iş, hizmet ve faaliyetleri dolayısıyla kurumlar vergisinden muaf olacak . Ancak bu işletmelere yapılacak ödemelerde Gelir Vergisi Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunu uyarınca vergi kesintisi yapılması gereken hallerde bu muafiyetin bir etkisi olmayacak . Sorumlular tarafından vergi kesintisi yapılacak.

BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇİŞ HAKKINDA GVK SİRKÜLERİ

MTV ,DAMGA VERGİLERİ VE HARÇLAR %18,95 ORANINDA ARTIRILACAK

GELİR VE KURUMLAR VERGİSİNDE YER ALAN İSTİSNA VE İNDİRİMLER İÇİN TASDİK ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

2026 YILI İÇİN GERİ KAZANIM PAYI KATILIM TUTARLARI

İKİNCİ EL ARACIN SIFIRDAN PAHALI VE 6 AY VE 6 BİN KM'DEN DÜŞÜK SATILMASINA DAİR YASAK SÜRESİ UZATILDI

DEPREMDEN ETKİLENEN BAZI YERLERDE BEYANNAME VERME E-DEFTERLERİN YÜKLENME SÜRELERİ UZATILDI

YEREL VE KÜRESEL ASGARÎ TAMAMLAYICI KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

2025 -2026 ve 2027 YILLARINDA DÖNEMİNDE ENFLASYON DÜZELTMESİ YAPILMAYACAK

İLAVE İSTİHDAM DESTEĞİNİN SÜRESİ UZATILDI

DİJİTAL HİZMET VERGİSİ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ

BAZI AR-GE PERSONELİNİN ÜCRETLERİNDE STOPAJ TEŞVİKİ UYGULAMASI SÜRESİ UZATILDI

ŞİRKETLERİN BANKALARA OLAN BORÇLARINI YAPILANDIRMA UYGULAMASININ SÜRESİ UZATLDI

ASGARİ ÜCRET 1 OCAK 2026'TEN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE %27 ARTIRILDI!

KARŞIT İNCELEME YAZISINA SÜRESİNDE CEVAP VERMEYENLERE ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI KESİLECEK

